bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,752.62 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,171.21 4.66%
bnb
BNB (BNB) $ 572.04 0.58%
solana
Solana (SOL) $ 172.35 3.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.596611 2.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.39299 3.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124983 2.93%

ABD’de kripto için 20 trilyon dolarlık fırsat

bitcoin fon akis 20 trilyon dolar

Spot Bitcoin ETF ihraççısı Bitwise’ın yatırım başkanı Matt Hougan, 4 Haziran tarihli bir yazısında kripto sektörü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bitwise yatırım başkanı Matt Hougan, ABD’deki düzenleyici belirsizliğin kripto sektörünün gelişimini ve sektörün daha fazla kişiye erişimini engellediğini belirtti. Hougan, ABD’deki siyasi değişimin yaratacağı etkiye değindi.

Hougan, kriptoya akabilecek 20 trilyon dolarlık havuzu işaret etti.

hougan kripto

“ABD’de hava değişirse kripto genişleyecek”

Bitwise yatırım başkanı Matt Hougan, ABD’deki siyasi havanın değişmesiyle birlikte düzenleyici belirsizliğin ortadan kalkabileceğini belirtti. Hougan, belirsizliğin kalkması halinde 20 trilyon dolarlık finansal danışmanlık sektörünün kriptoya dahil olacağını iddia etti.

Hougan, finansal danışmanların son beş yıldır kriptoya açıkça ilgi duyduğunu, ancak düzenleyici netliklerin sağlanmaması nedeniyle dahil olmadıklarını ifade etti. Yönetici, “Kriptoda on yıldır rüzgâra karşı yelken açıyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan yönetici Hougan, “O halde, en büyük engel kalktığında bu 20 trilyon doların ne kadarının kriptoya gideceğini düşünün.” yorumunda bulundu.

Hougan, yatırım devi BlackRock’ın kripto alanına girmesinin büyük yankı uyandırdığına dikkat çekti. Yönetici, Wall Street‘in tamamının kriptoya dahil olması halinde, büyük bir yükselişin yaşanabileceğini öne sürdü.

Kripto sektörünün günden güne gelişmesi ve yeni oyuncuları bünyesine katması, birçok ülkeyi harekete geçirdi. Bilindiği üzere, Avrupa Birliği kripto düzenlemesini yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ise kripto yasası üzerine hazırlıklar devam ediyor.

Başta kripto yatırımcıları olmak üzere sektörün paydaşları ABD’den gelecek regülasyonlara odaklanmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala