bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,516.02 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.61 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519766 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466487 1.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147937 1.94%

ABD ve Çin Arasındaki Dijital Soğuk Savaş Blockchain Sektöründe Sürüyor

ABD ve Cin Arasindaki Dijital Soguk Savas Blockchain Sektorunde Suruyor 2

Teknolojideki durgunluk kızışırken, Çin’in ABD’den önce bir CBDC başlatmasının küresel finansal üstünlüğü garanti etmeyeceği konuşuluyor.

Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen, The Hill için yazdığı bir yazıda;”Teknoloji soğuk savaşı burada ve ABD kazanmıyor” dedi. Ona göre Çin; doları dijital bir yuan ile değiştirme nihai hedefi de dahil olmak üzere, küresel finans sisteminin Amerikan yönetimini ortadan kaldırmak için yüzyılda bir gelen bir fırsata sahip.

Diğerleri de benzer endişeler taşıyor. Dijital Ticaret Odası başkanı Perianne Boring:“Yeni bir uzay yarışı var. Dijital ekonomiye güç verecek olan, sistemleri ve yönetişimi inşa etmenin ve kontrol etmenin siber uzay yarışıdır ” diyor. Yarış yapay zeka, büyük veri ve Nesnelerin İnterneti gibi diğer gelişmiş teknolojileri içerirken, Çin başkanı Xi Jinping’in de belirttiği gibi blok zinciri kilit önemde. Blockchain Revolution kitabının ortak yazarı Alex Tapscott, Cointelegraph’a şunları söyledi:

“Çin kendi dijital para birimini piyasaya sürmenin eşiğindeyken, en azından bu konuda ABD ayak sürüyor. Bu merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) için iki vizyon daha farklı olamazdı. ABD küresel rezerv para birimi olarak ABD dolarını korumak isterken, Çin kendi ekonomik modelini dünyanın dört bir yanına ihraç etmek ve ülke içinde kontrolü sıkılaştırmak istiyor. “

Bayatlamış Anlatı

Bunların hepsi yerel bir avantaj elde etmek için sadece aldatmaca mı sorusu gündeme geliyor. CBDC alarmını yükseltenler, küreselleşme gibi bazı yeni eğilimleri gözden kaçırıyor olabilir. Barclays’ın 14 Ağustos tarihli bir raporuna göre: “COVID ile ilgili önlemlerin etkisi, küreselleşme gibi önceden belirlenmiş eğilimleri hızlandırabilir”. Yani, ülkeler arasında azalan ekonomik karşılıklı bağımlılık ve entegrasyon hızlanabilir. Bu da, dünyanın rezerv para birimine kimin hakim olduğu sorusunun giderek daha fazla tartışılacağı anlamına gelebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala