bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

5 Yıldır Hareketsiz Duran En Büyük Dördüncü Bitcoin Cüzdanında 1 Milyar Dolarlık Hareket!

Bitcoin Transfer

Saklanan BTC miktarı bakımından en büyük dördüncü Bitcoin (BTC) cüzdanından yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki BTC başka bir cüzdana taşındı.

BitInfoCharts’ın verilerine göre TSİ 00.36’da gerçekleştirilen transferle yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki 69 bin 369 BTC başka bir cüzdana gönderildi. İşlem için 12 dolar işlem ücreti ödendi. Cüzdan, 2015 yılının Nisan ayından bu yana hareketsiz bir şekilde duruyordu. Cüzdandan son BTC çıkışı 23 Nisan 2015 tarihinde yapılmıştı. O gün 23 bin dolar değerinde olan 101 BTC bilinmeyen farklı bir cüzdana gönderilmişti.

Cüzdan Dosyası Satışa Çıkarılmıştı

Cüzdana ait wallet.dat dosyası Eylül ayında bilgisayar korsanlarının bulunduğu çeşitli sitelerde satışa çıkarılmıştı. Şifresinin kırılması için uğraşılan bu dosya 3 yıldan uzun bir süredir farklı sitelerde ilanda duruyordu.

O dönem cüzdan dosyasının elden ele dolaşmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan siber suç istihbarat şirketi Hudson Rock’ın Teknoloji Sorumlusu Alon Gal, “Siber suçluların ortak amaçlarından biri de Bitcoin cüzdanlarının şifrelerini kırmaktır. Cüzdanlar genellikle güçlü parolalarla korunur ve bir hacker onu kıramadığı zaman büyük GPU gücüne sahip bilgisayarlarla çalışan başka korsanlara satabilir. Bu cüzdan için de aynısı geçerli gözüküyor ancak onu kırmaya çalışanlar ise bu dolaşımda olma durumu devam ettiğine göre hala başarılı olamamışlar” demişti.

Öte yandan Blockchain analiz şirketi Elliptic, cüzdandaki BTC’lerin Silk Road ile ilişkili olabileceğini iddia etti. Silk Road, 2013 yılında ABD’li ajanlar tarafından çökertilmeden önce uyuşturucu alımından kiralık katil tutmaya kadar yasa dışı birçok şeyin alışverişinin yapıldığı bir karanlık pazar yeriydi. Siteye ait bazı BTC’ler geçtiğimiz yıllarda devlet tarafından düzenlenen açık artırmalarla satılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala