bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

2020 Seçimlerindeki Fidye Yazılımı Saldırısı Gürcistan’daki Oylama Altyapısını Vurdu

2020 Secimlerindeki Fidye Yazilimi Saldirisi Gurcistandaki Oylama Altyapisini Vurdu 1 scaled

Gürcistan’daki bir ilçenin oylama altyapısı, yerel yönetim ağlarını hedef alan bir fidye yazılımı saldırısından etkilendi.

Georgia’s Hall County’nin hükümet sistemlerini hedef alan bir fidye yazılımı saldırısı, ortaya çıkarılan önemli oylama altyapısını da etkiledi.

Yerel yetkililer başlangıçta 7 Ekim saldırısıyla ilgili birkaç ayrıntı yayınlayarak, “Hall County Hükümet ağlarındaki kritik sistemlerin” etkilendiğini belirtti. Bugün CNN, olayın “bu siyasi sezon seçim altyapısını vuran ilk fidye yazılımı saldırısı olabileceğini” bildirdi.

Hall County sözcüsü Katie Crumley’e göre, ilçenin seçmen imza veri tabanı ve seçim bölgesi haritası saldırıdan büyük ölçüde etkilendi. Ancak Crumley, ilçenin harita ve veritabanı da dahil olmak üzere etkilenen sistemleri tekrar çevrimiçi duruma getirme sürecinde olduğunu belirtti.

“Ağ sorunları nedeniyle vatandaşlarımız için oy verme süreci etkilenmedi.”

Saldırganların özellikle Hall County’nin oylama sistemlerini hedef aldığına inanılıyor ve ilçe hizmetlerinin çoğu telefon ve e-posta dahil kesintiye uğradı.

Cointelegraph’a konuşan Emsisoft siber güvenlik firmasından Brett Callow, ABD yerel hükümet kuruluşlarının haftada yaklaşık üç oranında fidye yazılımı saldırılarına kurban gittiğini, ancak oylama üzerindeki etkisinin “ikincil hasar” olabileceğine inandığını belirtti.

Ancak Callow, seçim gününden önce oylama sistemlerini etkileyen ve yalnızca teknik hasarın ötesine geçen daha fazla olay göreceğimize inanıyor.

“Ayrıca, özellikle güven zaten oldukça düşük olduğu için, seçmenlerin oyların bütünlüğüne olan güvenini sarsabilecekleri konusunda çok gerçek bir risk var.”

Fidye yazılımlarının ABD başkanlık seçimlerine haftalarca yol açabileceği tehdidi etrafında endişeler artıyor ve geçen ay güvenlik firması NTT, suçluların kilit hükümet ağlarına çoktan girmiş olabileceği ve seçime daha yakın bir yerde kargaşa yaratmayı bekleyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Callow, suçluların maksimum kaldıraç elde etmekle ilgilendiğini söyledi. “Sistemlerini fidye karşılığında bir hükümetten zorla para almak için bu sistemlere en çok ihtiyaç duyulan zamandan daha iyi ne olabilir?” dedi.

12 Ekim’de Microsoft, kurbanları kötü amaçlı yazılım indirmeleri için kandırmak için Black Lives Matter gibi politik hareketleri başlattığı tespit edilen büyük fidye yazılımı ağı Trickbot’u bozduğunu duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala