bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,426.26 2.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,236.68 6.75%
bnb
BNB (BNB) $ 563.66 3.61%
solana
Solana (SOL) $ 175.05 1.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.608729 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.396705 2.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123775 4.90%

PayPal, stablecoin’ini Solana’ya genişletiyor

PayPal stablecoin

Ödeme devi PayPal, Ethereum blokzincirinde piyasaya sürdüğü stablecoin’i PYUSD’yi Solana blokzincirine genişletiyor.

Kripto sektörünün büyümesi, geleneksel finans devlerinin iştahını kabartıyor. Bir dönemin efsanesi olan ödeme şirketi PayPal, blokzincir dünyasına giriş yapmıştı. PayPal, Ağustos ayında Ethereum ağında PYUSD adında bir stablecoin çıkardı.

Ethereum‘un ölçeklenebilirlik ve işlem ücreti sorunları nedeniyle eleştiri alan PayPal, yeni bir blokzincir entegrasyonu sağladı. PYUSD, Solana blokzincirinde de kullanılabilecek.

PayPal kripto stablecoin

PayPal’ın stablecoin’i günden güne büyüyor

PayPal yöneticisi Jose Fernandez da Ponte, Solana’nın hızlı ve popüler blokzinciri PYUSD’nin entegrasyonu için önemli bir etmen oldu. Yönetici, Solana blokzincirinin düşük maliyet ile milyonlarca kullanıcıya ulaşabilme imkanı sunduğunu aktardı.

SolanaFM’nin sunduğu verilere göre, Solana saniyede 1.423 işlem (tps) gerçekleştiriyor. Ethereum’da ise saniyede gerçekleşen işlem sayısı 12 ila 15 civarında.

Solana blokzincirindeki işlem hacmi, Slerf, Book of Meme, Snap ve Dogwifhat gibi memecoin’lerin etkisiyle son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Şirketin entegrasyonundaki bir diğer amaç da bu hacimden faydalanmak olacak.

Bilindiği üzere PayPal, PYUSD’yi Ağustos ayında piyasaya sürdü. Ethereum ağında başlatılan PYUSD, Venmo aracılığıyla eşler arası ödeme hizmetine eklendi.

Fernandez da Ponte, bu alanda saniyede en az 1.000 işleme ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Yöneticiye göre, Ethereum ağı verimli bir tps sunmamasına rağmen dünyanın en aktif kullanılan blokzinciri olduğu için tercih edildi.

Fernandez da Ponte, kripto borsalarında ve merkeziyetsiz finans alanında hizmet veren PYUSD’nin hizmet alanını genişletmek istediğini söyledi. Şirketin odağında Latin Amerika, Güneydoğu Asya ve Afrika var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala