bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,727.27 3.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.68 5.97%
bnb
BNB (BNB) $ 561.50 5.04%
solana
Solana (SOL) $ 126.94 6.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49433 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434157 4.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133637 6.52%

Bitcoin halving’i hafife mi alınıyor? Bitwise açıkladı

cryptoquant bitcoin boga

Bitwise Asset Management, önceki Bitcoin halving’lerinden sonraki ay fiyatın çok az hareket ettiğini, ancak bir sonraki yıl önemli getiriler sunduğunu ifade etti.

Kripto para piyasası halving öncesinde çalkantılı süreçlerden geçiyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), halving’e sayılı günler kala gerçekleştirdiği düşüşler ile yatırımcıları tedirgin etmeye başladı. BTC, İsrail-İran gerginliğinin ortasında yüzde 7,22’lik düşüşe imza attı.

Kripto yatırımcıları yükseliş beklentilerini sorgulamaya başladı. Halving sonrası neler olacağı ise merak konusu haline geldi. Spot Bitcoin ETF ürünü bulunan Bitwise, halving sonrası ile ilgili yorum yaptı. Bitwise, halving’in yatırımcılar tarafından hafife alındığını belirtti.

bitcoin dusus analiz

Bitwise: Bitcoin halving’ine yönelik sinyal verdi

Bitwise, kripto piyasasının Bitcoin halving’ine yönelik beklentileri hafif tuttuğunu aktardı. Bitwise, halving’ten sonra beklentilerin gerçekleşeceğini ve piyasanın yeşilleneceğini söyledi. Ancak bu yükseliş hemen gerçekleşmeyecek.

Bitwise Asset Management, önceki Bitcoin halving‘lerini ele aldı. Önceki döngülerde, halving’ten sonraki ay fiyat çok fazla hareket görmedi. Diğer taraftan kripto para piyasası halving’in üzerinden bir yıl geçtikten sonra önemli getiriler sundu.

Bitwise Asset Management, halving’i takip eden sonraki aylarda fiyat hareketinin genellikle yatırımcılarda hayal kırıklığı yarattığını hatırlattı. Önceki döngülerin tekrar edip etmeyeceği ise merak konusu.

X üzerinden paylaşım yapan Bitwise Asset Management, halving’ten sonra BTC fiyatının düştüğünü, ancak sonraki yılda fiyatın en az üç haneli yüzdelere ulaşan yükselişe tanıklık ettiğini ifade etti.

Verilere göre, 2012’deki halving’ten sonraki ay BTC yüzde 9 değer kazandı, ancak sonraki yıl yüzde 8.839’luk yükselişe imza attı. Benzer fiyat hareketi 2016’daki halving’de de gerçekleşti. 2016’daki halving’ten sonra BTC yüzde 10 düşüş yaşadı. Yıl sonu ise fiyat yüzde 285’lik yükselişe işaret etti.

Bitwise, konuyla ilgili yaptığı yorumda, “Veriler sınırlı ancak tablo ilgi çekici bir model ortaya koyuyor.” ifadesini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala