bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,323.97 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,578.42 5.00%
bnb
BNB (BNB) $ 573.01 1.88%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 3.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583674 0.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.354021 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105565 1.02%

Popüler BTC cüzdan uygulaması ABD’de kaldırıldı

wallet of satoshi abd kaldirildi

Bitcoin Lightning Network ile kullanıcılarına kripto transfer hizmeti sunan mobil cüzdan uygulaması Wallet of Satoshi, Google Play Store ve App Store’dan kaldırıldı. Söz konusu hamle sadece ABD’de ikamet eden kripto yatırımcılarını etkilerken, kullanıcılar resmi bir yaptırım olup olmadığını sorguluyor.

Olayın açığa çıkmasının ardından açıklama yapan yetkililer Bitcoin (BTC) cüzdan uygulamasının bundan böyle ABD’de hizmet vermeyeceğini duyurdu. Söz konusu durumdan dolayı üzgün olduklarının belirten Wallet of Satoshi yetkilileri fonlara erişim konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacağının altını çizdi.

“ABD’de ikamet eden kullanıcılarımız BTC fonlarına erişim sağlamaya devam edecek. Gelecek aylarda ülkede yeniden faaliyete başlamak için operasyonlarımızı gözden geçireceğiz.”

Sosyal medya açıklamasının altına yorum yapan ABD’li yatırımcılar durumdan ülke yönetimini sorumlu tuttu. Kripto cüzdan geliştiricileri ise mobil uygulama marketlerinden neden silindiklerine dair açık bir neden belirtmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala