bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,728.07 0.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.46 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 555.91 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 0.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503767 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468984 2.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15407 1.45%

Stellar (XLM) Coin Nedir? Nasıl Satın Alınır?


Stellar (XLM), ödeme sistemlerinde sağladığı özellikler ile kuruluşlarla birlikte birçok kişinin ilgisini çekti. Bizler, sizlere XLM coin grafiği, stellar coin’in geleceğini, XLM coin nedir ve XLM haberlerini paylaşacağız.

XLM Coin Grafiği

XLM/TRY Hesaplama


Stellar Nedir?

Stellar hakkında bilmeniz gerekenlerin başında XLM coin nedir sorusu geliyor. XLM coin, Stellar Geliştirme Vakfı tarafından geliştirilen kripto paradır. Lumen olarak da bilinen XLM coin, kripto para borsalarında XLM olarak kullanılır. Lumen’ler Stellar ağında bankaları, ödeme kuruluşlarını ve diğer şirketlerin ödeme sistemlerinde düşük maliyetli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. 

XLM Coin’i Anlamak

XLM coin grafiği ve XLM coin nedir sorularını cevapladıktan sonra XLM coin’i anlayabiliriz. XLM coin gibi kripto paralar dijital formda olup blockchain ağında çalışırlar. Böylelikle sahte versiyonları çıkarılamaz ve çifte harcama sorununun önüne geçmiş olur. 

stellar xlm yuzde 100 deger kazandi

Kripto paralar çoğunlukla merkez bankaları taradından çıkarılamaz, böylelikle alım satım işlemleri bağımsız bir şekilde gerçekleşir.

XLM coin, Stellar’ın kripto parasıdır ve toplam arz sınırı 50 milyardır. Önceden Stellar’ın arzında sınır olmasa da, kullanıcıların arz sınırı istemeleriyle birlikte toplam arz 50 milyar XLM’e düşürüldü. 

Stellar’ın Özellikleri Nelerdir?

XLM coin nedir sorusunun önemli bir kısmını oluşturan Stellar’ın özellikleri hakkında bahsedelim. Stellar Ripple gibi merkezsiz ve hızlı olmasının yanı sıra işlemleri düşük maliyetle gerçekleştirir. Bu kısımda sizlere Stellar’ın özelliklerinden bahsedeceğiz.

Açık kaynaklı ve merkezsiz olması.

İşlem doğrulama süreçlerinin 3-5 saniye arasında olması.

Saniyede binlerce işlemi desteklemesi.

Çoklu imza ve akıllı kontratlara olanak sağlaması.

%1 enflasyon oranına sahip olması (son güncelleme ile enflasyon kaldırıldı ve 50 milyarlık XLM sınırı konuldu)

Stellar Nasıl Çalışır?

Ethereum ‘dan farklı olarak Stellar Federal Bizans Anlaşması algoritmasını (FBA) kullanarak kendi mutabakat algoritmasını oluşturdu.

Stellar konsensüs algoritması (SCP) sayesinde işlemler düşük ücretlerle gerçekleştirilir ve ağdaki herkesin mutabakata varması birkaç saniye sürer. Node ismi verilen her bir katılımcı ise güvenilir kişilerin herkese açık defterde güvenilir kişilerin ağ kurmalarına yardımcı olur. Bunlar da Quorum dilimleri olarak tanımlanır. Yani Stellar’da Quorum dilimlerinin hızına adapte olabilir.

Stellar Ödeme Sistemi Nasıl Çalışır?

Diyelim ki siz uluslararası ödeme gerçekleştirmek istiyorsunuz:

Sizler Almanya’ya ödeme yapmak için dolar token’larına sahip oluyorsunuz ve ödeme olarak Euro token’larını göndermek istiyorsunuz.

Ağ, bahsettiğiniz merkezsiz borsaları (DEX) arar ve en düşük maliyetli borsayı sizin için bulur.

Ağ, fiyatı ve miktarı kilitler.

Gönderici işlemi onaylar ve dolar token’larınız hesabınızdan çıkar.

İşlem gerçekleşir ve ödemeyi alacak kişi Euro token’larına sahip olur. İşlemler atomiktir ve tek bir işlem olarak ağa gelir. Kimse ağ içinde ortada kalamaz.

Ayrıca ödemeyi gerçekleştirecek kişi Euro token’ı tutmak zorunda değil. Kullanıcılar ise paralarını ödeme yapacakları para birimine çevirmek zorunda değil. Onun yerine Stellar ağı sizin için en iyi oranı seçiyor.

Anchor Nedir?

Anchor, Stellar ağında ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için eklediği özelliklerinden biridir. Anchor’ın çıkmasındaki neden, ödeme araçlarının birbiriyle çalışamaması ve eski yöntemlerin ise gittikçe eskimesidir. Bu sorunu çözmek için Stellar, finansal kurumlar için ödeme altyapısı Anchor’ı ekledi.

Anchor Nasıl Çalışır?

Anchor’lar, geleneksel bankacılık sistemiyle entegre olabilecek şekilde çalışır. Bunlar depozito ve çekme ücretleri, FX işlemleri, senyoraj ve işlem ücretleridir.

Anchor’ın gerçekleşmesi için ise Stellar, ödeme sistemlerine belli başlı koşullar koydu:

Tüm müşteri depozitolarının rezerv oranları 1’e eşit olmalı.

Hizmet sağlayıcılar rezervlerinin istenilen seviyede olduğunu ispatlayan üçüncü parti denetimlerinin gerçekleştirilmesi.

Yatırma ve çekme işlemlerinin yerel ödeme sistemleriyle sağlanması.

İşlemler Stellar ekosisteminin standartlarıyla uyumlu olmalı.

Anchor’ların müşteri desteğini sürekli sağlaması.

Kullanıcıların kimliklerinin doğrulanması.

Para transfer hizmetlerindeki regülasyonların tamamına uyum sağlaması.

Finansal suçlara karşı konulan kanunlara uyulması.

Verilerin korunumuna ve regülasyonlara dikkat edilmesi.

Siber güvenlik standartlarının endüstri seviyesine çıkarılması.

ABD’nin yaptırım uyguladığı ülkelerle çalışılmaması.

Stellar Projesi Neyi Vaat Ediyor?

Stellar Projesi, sınır ötesi finansal ödeme süreçlerinin daha hızlı ve daha düşük maliyetle gerçekleştirilmesini vaat ediyor. Özellikle sınır ötesi ödemelerde bankaların yaşadığı sorunları hesaba katarsak, Stellar’ın blockchain çözümleri ile birlikte ödemelerin basitleştirmeyi vaat ediyor.

Stellar Yorumları

Ripple’dan (XRP) sonra kurulan ödeme sistemi olan Stellar, 2014’den beri birçok kurumun güvenli bir şekilde kullanacağı ödeme sistemi haline geldi. Şu an Ripple’ın gölgesinde olan Stellar ağı, zaman içinde birçok kişinin güvenebileceği Ripple alternatifi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca belli başlı sert düşüşlere rastlasa da, devletlerin koyduğu regülasyonlarla uyumlu olması sayesinde blockchain ağında regülasyonlarla uyumlu ödeme ağı inşa ettiler. Sonrasında

Stellar (XLM) Nasıl Satın Alınır?

Stellar satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Stellar alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Stellar (XLM) Satın Alma

Türk Lirası ile Stellar (XLM) satın almak için Binance, Paribu, BTCTürk, Bitexen ve diğer borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Stellar (XLM) Satın Alma

Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.

Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.

Ardından kaç TL’lik XLM alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.

Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.

İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Stellar alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Stellar (XLM) Satın Alma

Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.

Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.

Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.

Ardından yatırdığınız parayla XLM satın alın.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

Stellar’ın Geleceği

Stellar coin’in geleceği, farklı ülkelerdeki farklı sektörlerin ödemeler konusunda blockchain çözümlerini araştırmaya başlamaları ile birlikte finansal hizmetlere erişimi olmayanlara alternatif sunuyor. Bu da, Stellar coin’in geleceği için önemli bir adımdır.

Stellar coin’in geleceğini etkileyen önemli bir özellik, fonların dağıtık borsalar üzerinden transferine olanak sağlamasıdır. Yani Stellar ağı bir nevi Forex işlemi görür. Parayı alan kişi finansal kuruluşlardan parasını rahatlıkla alabilir.

xlm nedir 1280x720 1

Finansal kuruluşlar arası sınırlar arası ödemeleri kolaylaştırması ile birlikte Stellar’da işlem gerçekleştirme daha düşük maliyetli gerçekleşir. Stellar’ın mutabakat protokolü, açık kaynaklı olup birçok kişinin geliştirme yapmalarına olanak tanır ve kişiler güvenilir node’lar aracılığıyla ağda etkileşimde bulunur.

Stellar ağında node’lar kendi güvenilir node’larını seçer ve işlemlerin hepsi onaylanmış bir şekilde gruba gelir. Stellar’daki kısa süreçler sayesinde işlemler daha hızlı ve daha düşük maliyetle gerçekleşir. 

XLM Haberleri

Stellar’ın Yeni Müşterisi, XLM/USD’nin 0.23 Doların Altına Düşmesini Engelledi

XLM haberlerinin ilki, Liquid’in Stellar ile birlikte ortaklık kurmasıyla geçiyor. USDC için multichain desteği geliştiren Liquid, Stellar Geliştirme Vakfı’na katılıyor. Bu da Liquid’in USDC’yi nereden çekecekleri konusunda seçenek sunuyor ve en az 12 dolarlık işlem ücretinden tasarruf yapmalarını sağlar. 

Lumenswap, Merkezsiz Finans (DeFi) Ekosistemine Stellar’ı Katıyor

XLM haberlerinin ikincisi, Stellar ağının açık kaynak kodlu olan Lumenswap’un borsada alım satım işlemlerini gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Lumenswap, borsadaki işlemlerin daha hızlı ve daha düşük maliyetle gerçekleşmesi için Stellar Vakfı ile iş birliği yaptı. Böylelikle kullanıcılar, farklı varlıkların takasının daha kolay gerçekleşmesini sağlamayı hedefliyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner