Al veya Sat Paribu

Stellar (XLM) Kaç TL?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 8 dk

Paylaş:


1 Stellar ne kadar1 Stellar kaç TL? 1 Stellar kaç TL? 1 XLM kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık XLM fiyat bilgisine ve Stellar ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

XLM Grafiği

 

XLM/TL Fiyat Dönüştürücü


Stellar Nedir?

Stellar (XLM), Stellar Vakfı’nın geliştirdiği açık kaynaklı ödeme protokolüdür. Vakfı, kendi parasını Stellar Lumens (XLM) olarak farklı borsalarda satışa sunmuştur. Lumen’lar ise Stellar ağındaki dağıtık defterde bankalara, ödeme sistemlerine ve kişileri sınırlar arası düşük maliyetle ödeme gerçekleştirmelerine olanak sağlar.

Stellar’ın Özellikleri Nelerdir?

  • Açık kaynaklı ve merkezsiz olması.
  • İşlem doğrulama süreçlerinin 3-5 saniye arasında olması.
  • Saniyede binlerce işlemi desteklemesi.
  • Çoklu imza ve akıllı kontratlara olanak sağlaması.
  • %1 enflasyon oranına sahip olması

Stellar Nasıl Çalışır?

Ethereum‘dan farklı olarak Stellar Federal Bizans Anlaşması algoritmasını (FBA) kullanarak kendi mutabakat algoritmasını oluşturdu.

Stellar konsensüs algoritması (SCP) sayesinde işlemler düşük ücretlerle gerçekleştirilir ve ağdaki herkesin mutabakata varması birkaç saniye sürer. Node ismi verilen her bir katılımcı ise güvenilir kişilerin herkese açık defterde güvenilir kişilerin ağ kurmalarına yardımcı olur. Bunlar da Quorum dilimleri olarak tanımlanır. Yani Stellar’da Quorum dilimlerinin hızına adapte olabilir.

Stellar Ödeme Sistemi Nasıl Çalışır?

Diyelim ki siz uluslararası ödeme gerçekleştirmek istiyorsunuz:

  • Sizler Almanya’ya ödeme yapmak için dolar token’larına sahip oluyorsunuz ve ödeme olarak Euro token’larını göndermek istiyorsunuz.
  • Ağ, bahsettiğiniz merkezsiz borsaları (DEX) arar ve en düşük maliyetli borsayı sizin için bulur.
  • Ağ, fiyatı ve miktarı kilitler.
  • Gönderici işlemi onaylar ve dolar token’larınız hesabınızdan çıkar.
  • İşlem gerçekleşir ve ödemeyi alacak kişi Euro token’larına sahip olur. İşlemler atomiktir ve tek bir işlem olarak ağa gelir. Kimse ağ içinde ortada kalamaz.

Ayrıca ödemeyi gerçekleştirecek kişi Euro token’ı tutmak zorunda değil. Kullanıcılar ise paralarını ödeme yapacakları para birimine çevirmek zorunda değil. Onun yerine Stellar ağı sizin için en iyi oranı seçiyor.

Anchor Nedir?

Anchor, Stellar ağında ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için eklediği özelliklerinden biridir. Anchor’ın çıkmasındaki neden, ödeme araçlarının birbiriyle çalışamaması ve eski yöntemlerin ise gittikçe eskimesidir. Bu sorunu çözmek için Stellar, finansal kurumlar için ödeme altyapısı Anchor’ı ekledi.

Anchor Nasıl Çalışır?

Anchor’lar, geleneksel bankacılık sistemiyle entegre olabilecek şekilde çalışır. Bunlar depozito ve çekme ücretleri, FX işlemleri, senyoraj ve işlem ücretleridir.

Anchor’ın gerçekleşmesi için ise Stellar, ödeme sistemlerine belli başlı koşullar koydu:

  • Tüm müşteri depozitolarının rezerv oranları 1’e eşit olmalı.
  • Hizmet sağlayıcılar rezervlerinin istenilen seviyede olduğunu ispatlayan üçüncü parti denetimlerinin gerçekleştirilmesi.
  • Yatırma ve çekme işlemlerinin yerel ödeme sistemleriyle sağlanması.
  • İşlemler Stellar ekosisteminin standartlarıyla uyumlu olmalı.
  • Anchor’ların müşteri desteğini sürekli sağlaması.
  • Kullanıcıların kimliklerinin doğrulanması.
  • Para transfer hizmetlerindeki regülasyonların tamamına uyum sağlaması.
  • Finansal suçlara karşı konulan kanunlara uyulması.
  • Verilerin korunumuna ve regülasyonlara dikkat edilmesi.
  • Siber güvenlik standartlarının endüstri seviyesine çıkarılması.
  • ABD’nin yaptırım uyguladığı ülkelerle çalışılmaması.

Stellar Yorumları

Ripple’dan (XRP) sonra kurulan ödeme sistemi olan Stellar, 2014’den beri birçok kurumun güvenli bir şekilde kullanacağı ödeme sistemi haline geldi. Şu an Ripple’ın gölgesinde olan Stellar ağı, zaman içinde birçok kişinin güvenebileceği Ripple alternatifi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca belli başlı sert düşüşlere rastlasa da, devletlerin koyduğu regülasyonlarla uyumlu olması sayesinde blockchain ağında regülasyonlarla uyumlu ödeme ağı inşa ettiler.

Stellar (XLM) Nasıl Satın Alınır?

Stellar satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Stellar alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Stellar (XLM) Satın Alma

Türk Lirası ile Stellar (XLM) satın almak için Binance, Paribu, BTCTürk, Bitexen ve diğer borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Stellar (XLM) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.
  3. Ardından kaç TL’lik XLM alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Stellar alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Stellar (XLM) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Ardından yatırdığınız parayla XLM satın alın.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

Stellar Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Stellar’ı kim geliştirdi?

Stellar, 2014’de Joyce Kim ve Jed McCaleb tarafından kuruldu. Sonrasında Stellar Vakfı, açık kaynaklı olarak ödeme sistemini geliştirdi.

Stellar ile Ethereum arasındaki farklar neler?

Ethereum, ağ içindeki mutabakata hisse ispatı (PoS) ile ulaşır. Ama bu durum Stellar’da Federe edilmiş Bizans Anlaşması protokolü aracılığıyla Quorum dilimleri ile olur. Diğer bir fark ise Ethereum genel amaç için kullanılabilirken, Stellar ise Ripple gibi sadece ödemeler için geliştirilmiş bir ağdır. Son olarak XLM üretim işlemleri madencilik ile gerçekleştirilirken Ethereum’da staking yöntemi ile gerçekleşir.

Stellar fiyatı neye göre belirleniyor?

Stellar fiyatı, kripto para piyasalarındaki gelişmeler ve Stellar ağındaki gelişmeler tarafından belirlenir. Stellar Vakfı ve Stellar ağının bilinirlikleri ve kullanım oranları ise fiyatını belirleyen en önemli faktörlerdir.

Stellar nasıl üretiliyor? Stellar nasıl kazanılır?

Stellar üretimi, birçok kripto parada olduğu gibi madencilik aktiviteleriyle gerçekleşir. İlk olarak yıllık %1 enflasyon oranıyla 100 milyar XLM çıkarılsa da, zaman içinde ağdaki herkes Stellar’ın toplam arzını 50 milyar XLM’e düşürdü ve enflasyon özelliğini kaldırdı.

Stellar kazanma yöntemleri bunlardır:

  1. Borsa işlemleri
  2. Ödemeler

Madencilik işlemlerinde, uygun madencilik ekipmanları ile XLM üretimi gerçekleştirebilirsiniz. Ama onun karşılığında XLM karşılığında düşük bir ücret ödersiniz.

Borsa işlemlerinde ise düşük fiyattan XLM alıp yükseldiği zaman XLM satışı gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede elinizdeki XLM’lerinizi artırabilirsiniz. Bu yöntem ise itibari para ve kripto para işlem çiftleri üzerinden gerçekleştirir. Bu yöntem ise işlem çiftlerini takip etmeniz ve o yönde karar vermeniz olarak yorumlanabilir.

Son yöntem ise ödemeleri XLM olarak almaktır. Bunun için ilk olarak Stellar cüzdanı açmanız ve maaşınızı ve ücretlerinizi XLM olarak alabilirsiniz.

Stellar (XLM) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Stellar almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama birim başına düşük fiyatlı kripto paralar alacaksanız, o kripto paradan en az 10 birim almanız gerekir.

Stellar’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Stellar’larınızı satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Stellar satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz.

Satın aldığım Stellar’larımı nasıl saklayacağım?

crypto currency hand holding phone iwth bitcoin digital wallet bitcoin blockchain 100793898 large 1

Stellar’larınızı borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Stellar’larınızı Fireblocks, StellarX, Lumenshine, HTC Exodus, LOBSTR, Ledger Nano S, Stellarport ve Stellarproof gibi uygulamalarda cüzdanınızı tutabilirsiniz.

Stellar fiyatı neden yükseliyor?

Diğer kripto paralar gibi, Stellar’ın fiyatı farklı nedenlerden dolayı yükseliş gösterir. İlk olarak kurumların yaptığı alımlar sayesinde değeri gittikçe artabilir. İkinci olarak yatırımcıların fiyat artışlarını kaçırma korkusu ise boğa piyasasında sık görülen durumdur. Üçüncü özellik ise Stellar ağında yaşanan gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz. Stellar ağındaki gelişmelerde beklentiler ve gelişmeler olumlu olursa, fiyatı olumlu yönde etkileyecektir.

Stellar fiyatı neden düşüyor?

Stellar fiyatındaki düşüşleri kripto para piyasasındaki gelişmeler, kar satışları, aşırı değerlenme ve Stellar platformundaki gelişmeler olarak yorumlayabiliriz. Kar satışları, çoğunlukla Stellar’ın aşırı değerli olduğu zaman gerçekleşir ve bu gelişme fiyatların düşüşüne sebep olur. Stellar platformundaki olumsuz gelişmeler ise fiyatı olumsuz yönde etkiler.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Yazar: Ata Tekeli

Ethereum Pectra güncellemesi için takvim belirleniyor

Ethereum geliştiricileri, daha yüksek verimlilik ve ölçeklenebilirlik sağlamak amacıyla merakla beklenen Pectra güncellemesini iki aşamaya ayırmayı değerlendiriyor. İlk bölümün 2025 yılının başlarında uygulanabileceği düşünülüyor. Ethereum’un 12 Eylül’deki yürütme katmanı toplantısında bir geliştirici, “Pectra’yı bölme kararı alırsak, bu yükseltmeyi mümkün olan en hızlı şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yılın başlarına odaklanmalıyız” şeklinde bir görüş belirtti. Bir diğer ...

Bağlantıyı kopyala