bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,741.95 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,585.33 0.99%
bnb
BNB (BNB) $ 589.97 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 187.62 1.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624172 1.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653237 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.202288 11.48%

Bitcoin (BTC) Teknik Analiz Nedir? Nasıl Yapılır

Bitcoin (BTC) alım satımı için en çok kullanılan yöntem teknik analiz yöntemidir. Özellikle birçok yatırımcının sık sık al say yöntemlerini kullanması ile birlikte ay içerisinde ciddi oranda kar elde edebiliyorlar. Bu durum, birçok kişinin Bitcoin teknik analiz eğitimi ve teknik analiz Bitcoin konularına yönelmelerini sağladı. Biz de sosyal medyadaki teknik analiz bitcoin forumlarından faydalanarak sizlere Bitcoin teknik analiz eğitimi ve Bitcoin teknik analiz nasıl yapılır sorularını cevaplayacağız.

Bitcoin Teknik Analizinin Önemi Nedir?

Grafik okuma ve görsel analiz olarak da bilinen teknik analiz, Bitcoin’deki fiyat hareketlilikleri ve işlem hacimleri üzerinden gelecekte oluşacak fiyat formasyonlarını tahmin etmek olarak yorumlanır. Normalde teknik analiz hisse senetleri ve emtialar üzerinde sık sık uygulansa da, teknik analiz Bitcoin ile kripto para piyasalarındaki durumun yakından takip edilmesini sağlar. 

teknik analiz mi temel analiz mi

Temel analiz yöntemleri, herhangi bir kripto paranın fiyatının temel göstergeler kullanılarak desteklenip desteklenmediğini belirlemek için kullanılır. Ama teknik analiz, fiyat değişiklikleri üzerinden kullanılır. Bu yüzden teknik analiz yöntemleri, anlık gelen veriler üzerinden gelir elde etmek için birçok yatırımcı tarafından kullanılır. 

Bitcoin Teknik Analizi Nasıl Çalışır?

Bitcoin teknik analizi eğitiminin ilk kısmı olan Bitcoin teknik analizinin önemini işledikten sonra, Bitcoin teknik analizinin nasıl yapılır konusuna giriş yapıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, Bitcoin teknik analizi Bitcoin’in anlık ve önceki fiyatı üzerinden tahmin yapmayı içerir. Bitcoin teknik analizinin temel varsayımı, Bitcoin’deki fiyat değişimlerinin rastgele gerçekleşmediği ve zaman içerisinde ana trendi verdiği yöndedir.

Yani teknik analizin temelinde piyasa kuvvetleri olan arz ve talep ilişkisi, bize piyasadaki genel durumu verebilir. Diğer bir şekilde anlatacak olursak, Bitcoin’in fiyatı alıcı güçleriyle satıcı güçlerin birbiri ile etkileşimini gösterir ve bu güçler, yatırımcı psikolojisini bize yansıtır. 

Teknik analiz yöntemleri yüksek hacim ve likidite koşullarında normal şartlar altında etkilidir çünkü yüksek hacimli piyasalar fiyat manipülasyonlarına ve dışarıdan gelen etkilere karşı daha güvenlidir. Böylece teknik analiz yöntemleri kullanılırken yanlış sinyallerin gelme olasılığını azaltır. 

Bitcoin Teknik Analizi Nasıl Öğrenilir?

Bitcoin teknik analizini öğrenmek için bitcoin teknik analizi nasıl yapılır ve bitcoin teknik analiz eğitimi sağlayan kişilere bakmanız gerekir. Onun dışında teknik analiz konusunda yazılan kitapları, internet makalelerini ve YouTube videolarına çalışmanız, sizin açınızdan en iyi yöntemler olacaktır. Bizler de sizlere teknik analiz konusunda faydalanabileceğiniz kaynakları ve kullanmanız gereken indikatörleri sıralayacağız.

Business Team Investment Entrepreneur Trading discussing and analysis graph stock market trading,stock chart concept

Bitcoin Teknik Analizi Öğrenebileceğiniz Kaynaklar

John Murphy, Görsel Yatırımcı

Murphy’nin yazdığı görsel yatırımcı kitabı, teknik analiz konusunda birçok yatırımcı tarafından sık kullanılan kaynaktır. Bu kitapta Murphy, teknik analiz kısmında sık kullanılan grafikleri, formasyonları ve indikatörlerden basit ama detaylı bir şekilde bahseder. Ayrıca, Murphy kitabındaki ileri kısımlarda farklı indikatörler aracılığıyla teknik analizin nasıl yapılacağından bahsediyor. Böylece teknik analiz bilmeyen birçok kişi, farklı indikatörler ve grafik formasyonları ile birlikte detaylı bir şekilde çalışabilir. Eğer indikatörlere daha derinlemesine dalmak isterseniz, kitabındaki ek kısımlarından grafikleri daha detaylı bir şekilde çalışabilirsiniz.

John Murphy, Piyasalar Arası Teknik Analiz

Joseph Murphy’nin ikinci kitabı olan piyasalar arası teknik analiz, teknik analizin temellerini kavrayıp piyasalar arası gelişmelerin diğer piyasaları nasıl etkileyeceğini teknik analiz çerçevesinden ele alır. Bu kitabı kaynak kitap olarak kullanarak kripto para piyasasını farklı piyasalardaki duruma bakarak teknik analiz yöntemlerini kullanabilir, böylelikle farklı piyasalardaki gelişmelere göre kendinizi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca bu kitabı iyice çalıştıktan sonra, kripto para piyasalarını etkileyecek farklı piyasaları analiz ederek gerekli pozisyonlara kendinizi atabilirsiniz.

MM Crypto

YouTube kanalı olan MM Crypto, Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar üzerinde teknik analiz öğreten en iyi YouTube kanallarından birisidir. MM Crypto’nun işlediği konular, Bitcoin alım satım işlemlerinin teknik analiz yöntemiyle nasıl kararlaştırılacağı konusunda detaylı anlatımları mevcuttur. 

The Moon

Bitcoin teknik analizi konusunda en iyi YouTube kanallarından birisi olarak birçok kişi tarafından takip edilir. Kanal, yatırımcı ve teknik analiz uzmanı Carl Runefelt tarafından oluşturuldu ve Bitcoin hakkındaki temel gelişmelerle birlikte teknik göstergeleri yorumlamalarıyla birlikte birçok kişinin ilgisini çekmiş durumda. Son olarak, The Moon kanalının teknik göstergeleri yorumlama yöntemleri ile birlikte teknik analiz öğrenmek isteyenler kolaylıkla Runefelt’in yorumlarını ve grafiklerini detaylıca çalışabilir.

Bitcoin Teknik Analizi Nasıl Öğrenilir?

Bitcoin teknik analizini öğrenmek için yukarıda bahsettiğimiz kaynaklara erişim, internet bağlantısı, bilgisayar ve Tradingview araçlarını kullanabilirsiniz. Bitcoin teknik analiz için kaynaklara eriştiğiniz zaman grafik formasyonlarını ve indikatörleri not alıp ne anlama geldiklerini öğrendikten sonra bilgisayardaki grafikler üzerinden tek bir indikatörü ve formasyonu analiz etmeye çalışın. Sonrasında birden fazla indikatörü ve formasyonu çalıştıktan sonra kendinizi daha iyi bir şekilde analiz etmeye başlayacaksınız. Bu aşamaya gelmeden önce mum grafiklerini, kafa omuz formasyonlarını, dipleri, trendleri ve hacim analizlerinden başlamanız gerekir. Ardından RSI, Stokastik, MACD, ADX, Fibonacci, Bollinger bantları ve diğer analiz yöntemleri ile birlikte grafikleri detaylı bir şekilde analiz edip belli sonuçlara eriştikten sonra teknik analizi daha da derinlemesine gerçekleştirip en iyi sonuçlara erişebilirsiniz. 

Temel Analiz Terimleri

Çizgi Grafik: Hisse senedi fiyatlarını birbirine bağlayan tek bir çizgiye çizgi grafiği denir.

Çubuk Grafik: Bir çubuk şeklinde dikey bir çizgide açık, yüksek, düşük ve kapalı veri kümelerine sahip bir grafik türü.

Mum Grafik: Mum biçiminde açık, yüksek, düşük ve kapalı veri kümelerine sahip bir grafik türü.

Destek: Destek, talep konsantrasyonu veya satın alma ilgisi nedeniyle düşüş trendinin duraklamasının beklenebileceği bir fiyat seviyesidir.

destek direnc

Direnç: Direnç, destek seviyesinin tam tersidir. Varlık fiyatının yükseliş trendinin güç kaybetmesi nedeniyle duraklaması olası fiyat seviyeleridir.

Trend: Bir hisse senedi fiyatının yönlü hareketi.

Basit hareketli ortalama: Hisse senedinin belirli bir sayıdaki dönem boyunca kapanış fiyatının ortalaması.

Hacim: Bir gün veya bir zaman diliminde borsada işlem gören kripto paranın tüm alış ve satışlarının toplam parasal değeridir.

Relative Strength Index

Göreceli Güç Endeksi: Göreceli Güç Endeksi (RSI), bir kripto paranın aşırı alım ve satım durumlarını ölçer.

Bollinger Bantları: Bollinger Bantları, kripto paranın hareketli ortalamasının üstüne ve altına yerleştirilen, teknik analistlerin çokça kullandığı bir volatilite bandıdır.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner