bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,812.10 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.38 0.93%
bnb
BNB (BNB) $ 597.87 2.67%
solana
Solana (SOL) $ 139.22 4.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525627 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462522 1.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147674 2.68%

Son Altı Ayda İflas Eden Kripto Şirketleri

son alti ayda iflas eden kripto sirketleri

2022 yılı başta kripto para birimleri olmak üzere kripto şirketleri için kötü bir yıl oldu. 2022 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde son altı ay içinde iflas eden kripto şirketleri hangileri? Mercek altına aldık.

Son Altı Ay İçinde İflas Eden Kripto Şirketleri

2021 yılı sonlarında kripto para birimleri rekorlar kırmıştı. 2022 yılında da bu rekorların üzerine çıkması beklenen kripto para birimleri ne yazık ki bunu başaramadı. Kripto para birimlerinde yaşanan düşüşle birlikte Mayıs 2022’de Terra Blockchain çöküşü sonrasında pek çok kripto şirketi zor süreçler yaşadı.

Three Arrows Capital, 1 Temmuz 2022

Kripto şirketi Three Arrow Capital, Terra’nın Mayıs 2022’deki neredeyse sıfıra düşen Terra (LUNA) varlıklarında önemli yatırımları olan şirketlerden birisiydi.

Firma bir New York mahkemesinde, genellikle ABD dışında yönetilen şirketler için ayrılan Bölüm 15 iflas başvurusunda bulundu. Şirket bu başvurudan önce, Britanya Virgin Adaları’nda bir mahkemede, danışmanlık şirketi Teneo’yı tasfiye memuru olarak atadığını açıklamıştı.

son alti ayda iflas eden kripto sirketleri 2

Mahkeme belgelerinde, şirketin alacaklılarına 3.5 milyon dolarlık bir borcu olduğu görüldü. Bu alacaklılardan en büyüğü ise Genesis Asia Pacific oldu.

Voyager Digital, 5 Temmuz 2022

Para çekme işlemlerini durdurduktan günler sonra, kripto para borç veren Voyager Digital, bir New York mahkemesinde Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Firma 650 milyon doları aşan geri ödemeyi başaramayınca, Three Arrows Capital aleyhine bir temerrüt bildirimi yayınladı.

son alti ayda iflas eden kripto sirketleri 3

Bu esnada dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası konumunda olan FTX, Voyager Digital’in varlıklarını yaklaşık 1.4 milyar dolara satın alacağını açıkladı. FTX’in bu satın alımı esnasında borsanın eski CEO’su Sam Bankman-Fried övüldü.

Voyager Digital son olarak varlıkları için teklif verme sürecini yeniden başlattığını açıkladı.

Celsius, 13 Temmuz 2022

Sam Bankman-Fried’in satın almayı düşündüğü bir başka şirket ise kripto borç veren Celsius olmuştu. Celsius, başlangıçta müşteri para çekme, transfer ve takas işlemlerini dondurduktan tam bir ay sonra 13 Temmuz tarihinde iflas belgelerini sundu.

Şirketin alacaklılarına 5.5 milyar doların üzerinde bir borcu bulunuyor.

Compute North, 22 Eylül 2022

Zorlu madencilik ekonomisiyle karşı karşıya kalan barındırma sağlayıcısı Compute North, Eylül 2022’de Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. İflas eden şirketin, başlıca müşteriler arasında operasyonlarının önemli bir ölçüde etkilenmeyeceğini açıklayan Bitcoin madencilik şirketi Marathon da bulunuyor.

FTX Group, Alameda Research ve Diğer Şirketleri, 11 Kasım 2022

Bir zamanlar dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan ve kurucu eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in kriptonun kurtarıcısı olarak görünen FTX, diğer şirketleriyle birlikte 11 Kasım 2022’de iflas başvurusunda bulundu. FTX’in Bölüm 11 iflas başvurusuna, Alameda Research ve FTX US gibi 100’den fazla şirkette eklendi.

FTX ve FTX ile bağlantılı olan şirketlerin iflasından en çok etkilenen şirketler arasında ise kripto ticaret şirketi Genesis yer aldı.

FTX Digital Markets, 15 Kasım 2022

FTX Trading’in Bahamalar merkezli yan kuruluşu olan FTX Digital Markets, New York’ta Bölüm 15 iflas başvurusunda bulundu.

BlockFi, 28 Kasım 2022

Kripto kredi kuruluşu BlockFi, FTX’in ilk çöküşünün ardından, neler olduğuna dair fikir sahibi olmak adına 10 Kasım tarihinde para çekme işlemlerini askıya aldı.

son alti ayda iflas eden kripto sirketleri 4

BlockFi’nin 28 Kasım’daki Bölüm 11 iflas başvurusunda FTX US, görünüşe göre birkaç ay önce kapatılan bir kredi limitinden 275 milyon dolarlık teminatsız bir alacaklı olarak listelendi. FTX’in içinde satın almanın da yer aldığı bir kurtarma planı üzerinde anlaştığı BlockFi, FTX çöküşünden etkilenip iflas eden ilk kripto şirketi oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala