bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,802.36 2.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.01 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 598.62 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 152.33 4.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528144 3.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478305 5.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153531 5.50%

Son Dakika! FTX İflasını Açıkladı!

Son Dakika FTX Iflasini Acikladi

Bir süredir oldukça zor bir duruma giren FTX, yaşadığı kriz sonrası iflasını açıkladı. Twitter üzerinden açıklamada bulunan FTX, ABD’de iflas başvurusu yaptığını duyurdu. Bu iflas başvurusu içerisinde FTX.US ve Alameda‘nın da yer alması dikkat çekti.

FTX Resmi Olarak İflas Ettiğini Açıkladı

Kripto para sektörüne deyim yerindeyse bir meteor etkisi ile düşen FTX krizi, FTX’in iflasını açıklaması ve CEO Sam Bankman-Fried‘in istifa etmesi ile bomba etkisi ile patladı. Twitter üzerinden resmi olarak duyuru yapan FTX, FTX Group da dahil olmak üzere 130 bağlı şirket için iflas işlemlerinin başladığını açıkladı.

FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, görevinden istifa etti. Bankman‘ın düzenli bir geçişe yardımcı olmaya devam edeceği belirtilirken yerine John J. Ray’in geleceği açıklandı:

FTX Group’un çeşitli ülkelerdeki birçok çalışanının FTX Grubu ile devam etmesi ve Bölüm 11 işlemleri sırasında Bay Ray’e ve bağımsız profesyonellere faaliyetlerinde yardımcı olması bekleniyor

Yeni atanan CEO John J. Ray’in yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“FTX Group’un durumu, paydaşlar için geri kazanımları en üst düzeye çıkaracak bir süreç geliştirme fırsatı sağlamak için uygundur. Her çalışan, müşteri, alacaklı, sözleşme tarafı, hissedar, yatırımcı, devlet kurumu ve diğer paydaşların bunu gerçekleştireceğimizden emin olmasını istiyorum. Paydaşlar, olayların hızla ilerlediğini ve yeni ekibin ancak son zamanlarda devreye girdiğini bilsinler. Paydaşlar, daha fazla bilgi için önümüzdeki günlerde dava dosyasında sunulan materyalleri gözden geçirmelidir”

Alameda’nın iflas başvurusuna ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala