bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,710.07 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,303.64 5.93%
bnb
BNB (BNB) $ 601.26 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 142.25 4.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520266 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471645 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148672 2.46%

Stablecoin ihraççısı Paxos, Singapur’da ön onay aldı

paxos state street ile blokchain tabanli pilot uygulama baslatti

Blokzincir sektörünün önemli şirketlerinden Paxos, Asya şehir devleti Singapur’da Amerikan dolarına endeksli stablecoin’ler için otoritelerden ön onay aldı.

ABD merkezli stabilcoin ihraççısı saatler önce yaptığı açıklamaya göre şirket, Asya bölgesindeki yeni iştirakini faaliyete geçirmek için Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) ilk onayı aldı. Paxos Digital Singapore Pte adını taşıyan yerel şirket, tam yetkilendirildiği takdirde dijital ödeme hizmetleri verme hakkına sahip olacak.

Paxos’un Singapur bölgesinde kurduğu yerel şirket, ülkede Amerikan dolarına endeksli yeni bir stabilcoin birimi oluşturmayı amaçlıyor. Şirket yöneticilerinden Walter Hessert, kaynaklara verdiği demeçte dolara talebin hiç olmadığı kadar yüksek seyrettiğini vurguladı:

“ABD dışındaki vatandaşların dolara güvenli bir şekilde erişimi günümüzde bile zor. MAS’tan aldığımız ön onay, şirketimizin güvenli hizmetlerini dünya çapına taşımamızı sağlayacak.”

2012 yılında ABD’de kurulan stablecoin ihraççısı Paxos dolar, euro ve altın gibi çeşitli araçları tokenize ederek kripto piyasasına taşıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala