bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,147.99 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.78 0.42%
bnb
BNB (BNB) $ 572.63 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 177.23 4.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513782 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468147 0.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151947 1.07%

Ontology (ONT) Nedir?

ontology nedir

Ontology, işletmelerin teknolojik yenilikleri kullanabilmeleri ve hem özel hem de kamu sektörlerinde diğer blok zincirlerini barındırmak için oluşturulmuş bir blockchain platformudur. Bu Ontoloji nedir rehberinde, projenin detaylarından bahsedeceğiz.

İşletmeleri hedefleyen ONT blockchain’i işletmelere verileri özel veya genel olarak saklama seçeneği sunar. Platform, aynı zamanda NEO blok zincirinin kurucuları olan Da HongFei ve Erik Zhang tarafından ortaklaşa kuruldu. Ontoloji, blockchain’ler arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak için oluşturulmuştur. İşletmeler Ontology blockchain’iyle tüm bilgilerini halka açık bir blockchain’e yerleştirmek istemeyeceğinden, neyi gizli tutacaklarını ve neleri rakiplerine açacaklarını seçerler.

Örneğin, bir müşteri belirli bir işletmede hesap açmak isteyebilir; kişisel bilgileri özel olarak saklamak için daha sonra Ontology blockchain’i ile ara yüz oluşturacak bir genel blockchain kullanabilirler.

ontuygulama
Ontology’nin kendi mobil uygulaması içerisinden ağın birçok işlevi kullanılabiliyor.

Ontology (ONT) Ne Zaman Çıktı?

Ontology, 2017 yılında OnChain tarafından kuruldu; Erick Zhang ve Da HongFei tarafından ortaklaşa kurulan bir Çinli firma olarak yola çıktı. Şaşırtıcı bir şekilde, proje bir ICO düzenlemedi, ancak bu yılın başlarında ana platformu NEO blockchain’inde Ontology tokenleri airdrop ile dağıtıldı.

Airdrop sırasında, Ontology ekibi haber bülteni abonelerine 1000 ONT tokeni verirken, NEO tokenleri sahiplerine NEO tokeni başına 0,01 ONT token ile ödüllendirildi. Ayrıca NEO DevCon etkinliğine katılanlar 500 ONT tokeni kazandılar.

Bu yılın Haziran ayında, Ontology kendi ana ağına geçti ve bunu bir dizi airdrop izledi. Geçişten sonra Ontology platformu, NEO ağında olduğu gibi iki tokenli bir sistemi tanıttı.

Ontology platformu, Doğrulanabilir Bizans Hata Toleransı (VBFT) adı verilen benzersiz bir konsensüs algoritması kullanıyor. Algoritma, diğer konsensüs algoritmalarının işlevlerini birleştiren bir yapıya sahip. Sistem Proof of Stake algoritmasını (PoS) Doğrulanabilir Sayı Fonksiyonu algoritması (VRF) ve Bizans Hata Toleransı algoritmasının (BFT) özelliklerini birleştiriyor. Bu kombinasyon, “konsensüs popülasyon üretiminin rastgeleliğini ve adilliğini garanti etmek ve durum kesinliğine hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlamakla” görevli Ontology Consensus Engine’a (OCE) güç sağlar.

ontgraf
Sırasıyla 30 günlük Ontology ağı verileri, yeni bloklar, işlem adeti, yeni adresler ve aktif adres sayıları.

Ontology (ONT) Nasıl Çalışır?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Ontology ikili token sistemini kullanıyor. Ontology platformunun iki yerel tokeni bulunuyor: ONT ve ONG. İki tokenin de işlevselliği farklıdır.

ONT tokeni, Ontology ağını etkileyen konularda karar verirken token sahiplerine söz hakkı verir. Token sahipleri ayrıca sistem tarafından üretilen Ontology Gas (ONG) tokenlerini de alır. ONG, platformdaki diğer yardımcı işlemlerinin yanı sıra akıllı sözleşmelerin, ağ depolamanın yürütülmesine güç sağlamak için kullanılıyor.

ONG üretimi, yıllık farklı üretim yüzdeleriyle 22 yıl boyunca gerçekleşecek. Platformda kullanılan tüm ONG tokenleri, ONT tokenlerine sahip olanlara dağıtılacaktır. Genesis bloğunun oluşturulması sırasında platformda bir milyar ONT tokeni olacağı belirlendi. Ek olarak, 22 yıl sonra bir milyar ONG tokeni üretilmiş olacak.

İki tokenli sistem, NEO tarafından oluşturulan sisteme benzer şekilde çalışır. NEO jetonu, NEO ekosisteminin ana kripto para birimiyken, GAS jetonu ağ ücretlerini ödemek için kullanılır. NEO paraları her zaman GAS’tan daha değerlidir ve her iki dijital varlık da farklı borsalarda satın alınabilir veya satılabilir.

İki jetonlu bir sistemin bir blockchain ağı çalıştırmanın etkili bir yolu olup olmadığını düşünmek için henüz çok erken. NEO, 2017’deki boğa koşusu sonrasında, son iki yılda zayıf bir performans sergiliyor. Hem Ontology hem de NEO, diğer birçok projenin ilerlediğini ve piyasaya sürüldüğünü göz önünde bulundurarak tekliflerini ve hizmetlerini genişletebileceklerini göstermek zorunda kalacaklar.

Örneğin, geçmişte Travala NEO ağından Binance Chain’e geçeceğini duyurmuştu. Bir NEP5  kripto para birimi olan dijital para birimi AVA, BEP5 dijital varlığı haline geldi. Amaç, gelişmiş çözümler aramak ve AVA dijital varlığının kullanılabilirliğini ve performansını artırmaktır; NEO aracılığıyla bu özel durumda ancak diğer platformlar aracılığıyla elde edilemeyecek bir şey olduğu ortaya çıktı.

Ontology Kullanım Alanları

Projenin devam eden çalışmalar arasında hizmet ortaklıkları, ekosistem uygulamaları, ekosistem işbirliği ve diğerleri arasında topluluk genişlemesi yer alıyor.

Bu yılın sonundan önce Ontology ekibi, odağını yalnızca yakın zamanda başlatılan ana zinciri optimize etmekten ONT ID tabanlı güven uygulama sistemine de odaklanmak için genişletmeyi hedefliyor. Sistem, bireylerin ve işletmelerin ONT blockchain’inde dijital bir kimlik oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Ayrıca Ontology projesi, işletmelerin günlük operasyonlarında blok zincir teknolojisini benimsediğini görebilecek bazı harika gerçek dünya kullanım örneklerine sahiptir.

Ontology, yeni nesil internet için açık bir zincirler arası platform oluşturmak amacıyla NEO ile de çalışıyor. Temmuz 2018’den bu yana, her iki tarafın da pazardaki lider konumlarına dayanan verimli ve kapsayıcı bir birlikte çalışabilirlik protokolü sunmalarını sağlayacak bu proje üzerinde çalışıyorlar. Bu ortaklığın temel özelliklerinden bazıları, üye zincirlerine dost bir yaklaşım oluşturma, düşük bir giriş engeli, işlemsel atomiklik ve katılımcılara gelişmiş güvenlik sağlamayı içeriyor.

Ontology’nin Kurucusu Li Jun, açık ve küresel bir çapraz zincir sisteminin oluşturulmasıyla hem NEO hem de Ontology’nin zincirler arası değer alışverişini destekleyeceğini açıkladı. Bu basitçe, dünya çapında yeni nesil internet için temel altyapının kurulmasına yardımcı olacak.

Ayrıca Neo nedir sayfamız üzerinden popüler kripto para birimi NEO hakkında da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

ontapp
Ontology’nin kendine ait mobil cüzdanı da bulunuyor.

Ontology (ONT) Nasıl Satın Alınır?

ONT tokeni Binance, Huobi, OKEx, Bibox ve birçok popüler kripto para borsalarından satın alınabilir. ONT tokenini dilerseniz Binance üzerinden TRY karşılığında da satın alabilirsiniz.

Bir ticaret platformu olarak Binance’e sahip olmanın temel avantajı, borsanın altcoin’lerde liderlerden biri olarak tanınmasıdır. Binance’de en büyük likiditeye sahip birkaç sanal para birimi vardır. Binance’de dijital varlık satın almanın geleneksel yolu, borsaya para (USDT, BTC, ETH, BNB, PAX veya USDC) göndermenizi gerektirse de, bu süreci çok daha basit hale getirmenize yardımcı olacak yeni bir sistemi bulunuyor. Binance TR üzerinden kolayca fiat yatırarak Binance.com’a kolayca geçiş sağlayabilirsiniz.

Bunun haricinde ONT tokenleri USDT, BTC, BUSD, ETH gibi birçok kripto para karşılığında listelenmiş durumda size uygun olan seçeneği seçerek yukarıdaki borsalardan satın alım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. ONT’yi satın aldıktan sonra yapılacak en iyi şey, kripto paralarınızı özel anahtarlara sahip olduğunuz bir kripto para cüzdanına çekmektir.

Ontology (ONT) Fiyatı Nedir?

ONT tokenleri 2018’in ilk çeyreğinde piyasaya hızlı bir giriş yapmıştı ve 10 dolara kadar yükseldi. Sonrasında tarihinde bu fiyatları yeniden görmedi. 2021’in başlarında yükselişe geçerek 2021 2. çeyreğin sonunda 2.6 doları gördü. 

Ontology (ONT) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Ontology Coin $ 0.308902 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle ONT Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 10.92 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Ontology yılın en düşük seviyesini ise 0.23 dolarla belirledi.

Ontology (ONT) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Ontology Coin 9,96 TL TL’den işlem görüyor. Ontology Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 1.15% değişim gösterdi. Ontology Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 7,166,113 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 276,828,993 dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala