bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,955.40 3.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.90 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 559.67 2.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 6.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501754 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467846 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152779 2.59%

NEO (NEO) Nedir?

Mevcut merkezi ekonomiyi ve yönetimi merkezden uzaklaştırma yarışının zirve yaptığı sıralarda NEO projesi piyasaya sağlam bir giriş yaptı. Ethereum bu trende öncülük etti ve birçok kripto para birimi ve blok zinciri projesi, birkaç akıllı sözleşmeye ve Merkezi Olmayan Uygulamaya (dApps) ev sahipliği yaparak Ethereum’um izlerini takip etti.

Ethereum’a doğrudan rakip olan projelerden biri de NEO’dur. NEO daha önceden AntShares olarak bilinirdi fakat sonradan vizyonunu değiştirdi ve yeniden markalaşmaya gitti. Halk arasında “Etherium Killer” olarak ilan edilen veya zaman zaman “Çin Ethereumu” olarak da anılan bir Çin menşeili bir proje haline geldi.

NEO (NEO) Ne zaman Çıktı?

Öncelikle AntShares olarak bilinen Neo, 2014 yılında Şanghay kökenli blockchain Ar-Ge şirketi “OnChain” tarafından geliştirildi. Da HongFei ve Erik Zhang tarafından kuruldu. Birincisi CEO, ikincisi ise CTO olarak görevini yürütüyor.

NEO, 22 Haziran 2017’de Antshares’in markasını değiştirmesiyle ortaya çıktı. Profesyonel imajını “NEO” olarak yenilemeyi amaçlıyordu; Yunanca’da bu terim “yenilik ve gençlik” anlamına gelir.

NEO (NEO) Nasıl Çalışır?

Neo, kendisini “akıllı ekonomi için dağıtılmış bir ağ” olarak ilan ediyor. Ölçeklenebilir bir merkezi olmayan uygulamalar ağı oluşturabilen bir kripto para birimi ve blok zinciri platformudur.

NEO’nun güzelliği ölçeklenebilirliğinde yatar ve kendi işletim sistemi olan nOS ile merkezi olmayan internet sunar. Bu, sonunda NEO paralarını kullanarak tüm ekosistemde çalışan nakitsiz bir topluma sahip olabileceğimiz anlamına geliyor.

Öyleyse, daha fazla gecikmeden projenin özelliklerini NEO’nun değerini ve öngörülebilir geleceğini keşfedelim.

“Kar amacı gütmeyen topluluk temelli bir blok zinciri projesi” olan NEO, dijital varlıkların yönetimini otomatikleştirmek için dijital kimlik ve blok zinciri teknolojisini kullanarak varlıkları dijitalleştirir. Bunu akıllı sözleşmelerin yardımıyla yapar ve dağıtılmış bir ağ ile “akıllı ekonomiye” katkıda bulunur.

NEO blok zincirinin temel varlığı, ağdaki uygulamalar tarafından oluşturulan işlem ücretlerini ödemek için bir araç olarak kullanılan başka bir GAS tokeni üreten bölünemez NEO kripto parasıdır. Çin’de Ethereum’a doğrudan rakip olarak başlatılan ilk merkezi olmayan ve açık kaynaklı kripto para birimi platformudur.

NEO büyük bir üne kavuşan ve patlayıcı büyümesiyle tanınan yeni nesil bir akıllı ekonomi platformuna hızlıca evrilmiştir.

allinone

NEO’nun Temel Özellikleri

NEO’nun nihai hedefi, akıllı bir ekonomi inşa etme çabasında öncü olmaktır. Web sitesinde belirttiği gibi: Dijital Varlıklar + Dijital Kimlik + Akıllı Sözleşme = Akıllı Ekonomi.

NEO, krpto parayı endüstrinin eninde sonunda kullanacağı nihai blok zinciri platformu “genel bulut” olarak konumlandıran Çin hükümetinin üst düzey bir stratejisidir. Birçok özellikten bazılarını tartışalım ve NEO tokenlerinin sunduğu örnekleri kullanalım.

Yüksek Uyumluluk

NEO Python, C#, Java, Javascript ve hatta GO gibi yaygın olarak kullanılan çok sayıda programlama dilini destekler. Bunu, bir kodun derlenmesi için güvenli bir yürütülebilir ortam sağlayan NeoVM (NEO Virtual Machine) adlı özelleştirilmiş bir Docker sürümü kullanarak yapar.

Dijital Kimlik Oluşturma

Kuruluşların, kişilerin elektronik kimliklerinin oluşturulmasını sağlamayı amaçlar. Yüz tanıma, parmak izi, ses tanıma ve diğer çok faktörlü kimlik doğrulama mekanizmaları aracılığıyla kullanılabilecek. KYC/AML ve diğer yasal gerekliliklere uymaya yardımcı olur.

Dijital Varlıklar

Akıllı sözleşmeler yardımıyla geleneksel varlıkları dijital varlıklara dönüştürür. Bu dijitalleştirme, güveni garanti altına almak için dijital sertifikaların yardımıyla varlıkları merkezden uzaklaştırmak ve korumak için yapılıyor.

NEO, geliştirme tekniklerini ve araçlarını sürekli olarak destekleyerek ve geliştirerek birkaç merkezi olmayan uygulamanın geliştirilmesine yardımcı olur. Akıllı fonlar, AI destekli yasal akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan borsalar bu tür dApp’lerin bir parçasıdır.

neo gas

NEO Cüzdanları

NEO satın almak o kadar da zor değil çünkü şu anda piyasada mevcut olan tüm yollardan erişilebilir. Şimdi, NEO paralarınızı nasıl ve nerede tutacağınız sorusu ortaya çıkıyor.

NEO’nun çok fazla cüzdan seçeneği yoktur, ancak yine de Ledger Nano S, NEO CLI, Ansy ve Binance gibi borsalar gibi NEO’larınızı saklama hizmeti sunan birkaç cüzdan vardır.

Ayrıca, Ledger Nano S gibi birkaç cüzdanda ve Binance gibi borsalarda tutarak NeoGAS şeklinde ekstra pasif gelir elde edebilirsiniz.

Tıpkı Ethereum için eter gibi, GAS da tüm ekosistem için yakıt görevi görür. Ticaret ücretlerini ödemek için kullanılıyor. Bununla birlikte, arzında 100 milyon civarında bir maksimum sınır olduğunu belirtmek önemlidir.

oke
NEO yeni güncellenmiş ağına 1 Eylül’de göç etti.

NEO (NEO) Fiyatı Nedir?

NEO kripto parasını iki büyük kitlesel satış turunda sattı ve para topladı. Ekim 2015’te gerçekleşen ilk kitlesel satış 10 gün sürdü. 10 günde 17.5 milyon NEO tokeni satarak 550 bin dolar topladı. İkinci fon, kalan 22,5 milyon tokenin 4,5 milyon dolara satılmasıyla toplandı.

NEO’nun 2.9 milyar dolarlık bir piyasa değeri var ve piyasa değeri açısından 14. sırada yer alıyor. Toplam NEO arzı 100 milyondur, bunun 70 milyonu dolaşımda bulunuyor.

NEO’nun fiyatı Ağustos 2017’de 0,40 dolardan başladı ve 15 Ocak 2018’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 198,38 dolara ulaştı. Sekiz ay sonra NEO’nun değeri 16 Ağustos 2018’de tüm zamanların en düşük seviyesini gördü ve 15,72 dolara düştü.

Ticaret ve piyasa ele geçirme açısından 2018’de ilk 10 madeni para arasında yer aldı ve tüccarların yanı sıra geliştiriciler de yoğun ilgi bu dönemde NEO’daydı. Yüksek uyumluluk ve proof of stake konsensüsünün en iyi örneklerinden biri olması bu ilginin arkasındaki sebeplerdir.

Çin’in ICO’ları ve kripto para ticaretini yasaklaması, NEO’nun değerinin büyümesini engelliyor. NEO şu anda Çin yasalarından gelen yeşil sinyali blok zinciri ve kripto hizmetlerini kullanıma sunmasını bekliyor.

Ancak hepimiz Çin’in şu anki kripto para birimi yasağının savunulamaz olduğunu biliyoruz, çünkü blok zincirin görmezden gelinemeyecek kadar çok faydası var ve Çinliler ticarete yoğun bir şekilde katılıyor. NEO’nun sadece bekleme ve lobicilik oyununu oynaması gerekiyor.

NEO (NEO) Kaç Dolar?

1 NEO kaç Dolar? Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NEO $ 18.80 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle NEO tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 140 dolarla kaydetti. Bununla birlikte NEO’da yılın en düşük seviyesini ise 12.43 dolarla belirledi.

NEO (NEO) Kaç TL?

NEO kaç TL sorusu yatırımcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NEO 611,96 TL TL’den işlem görüyor. NEO fiyatı son 24 saat içerisinde 8.61% değişim gösterdi. NEO son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 200,077,534 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,326,757,553 dolar seviyesinde.

NEO Nasıl Alınır?

NEO tokenleri popüler kripto para borsası Binance üzerinden satın alınabilir. Binance’te NEO USDT, BTC ve TRY karşılığında listelenmektedir. NEO’nun işlem gördüğü diğer kripto para borsaları şu şekilde:

  • Gate.io
  • Huobi Global
  • Bitfinex
  • Kucoin
  • Poloniex

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala