bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,725.95 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,592.10 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 186.17 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62186 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651258 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21539 17.78%

S&P, Türkiye’nin Kredi Not Görünümünü ‘Negatif’e Çevirdi

sp turkiyenin kredi not gorunumunu negatife cevirdi 2

Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından birisi olan S&P Global, Türkiye’nin kredi not görünümü hakkında yeni bir güncelleme yayınladı. S&P Global Ratings, yapılan güncelleme ile Türkiye’nin “durağan” olan kredi not görünümünü “negatif” olarak güncelledi.

S&P, Türkiye’nin Kredi Not Görünümünü Negatif Olarak Güncelledi

S&P Global Ratings, ülkemizin kredi not görünümünü “durağan” yerine “negatif” olarak değiştirdi. S&P cephesinden gelen bu hamlenin nedeni ise Türkiye’nin düşük politika faizlerinden, yönlendirilmiş borç verme ve döviz pozisyonları ile faiz oranları üzerindeki düzenleyici kontrolden meydana gelen kırılganlık olarak açıklandı.

sp turkiyenin kredi not gorunumunu negatife cevirdi

Yaklaşan seçimler öncesinde Türkiye, artan mal ve hizmet fiyatlarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ayın başlarında ülkemizi vuran yıkıcı bir depremin ve 14 Mayıs 2023’teki cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri öncesinde enflasyonu yüksek tutması bekleniyor. Bununla birlikte Türkiye Merkez Bankası, depremin ekonomi üzerindeki etkisinin hafifletilmesi için 23 Şubat 2023 tarihinde faiz oranını yüzde 8.5 olarak açıkladı. S&P tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye’nin artan cari hesap açıkları, sınırlı kullanılabilir rezervleri, yüksek enflasyonu ve ara sıra sermaye girişlerine bağlılığı dikkate alındığında, döviz kuru görünümün en iyi ihtimalle belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala