bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,273.19 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 599.72 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 138.00 2.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512148 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461245 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147399 0.69%

Muhalefet Adayının Netleşmesiyle Türk Tahvilleri Yükselişe Geçti

muhalefet adayinin netlesmesiyle turk tahvilleri yukselise gecti

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefet adayını açıkladı. Son dönemde yaşanan olayların ardından muhalefet, Cumhurbaşkanı adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak açıklanmasının ardından iki popüler belediye başkanının da Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı açıklandı. Bunun hemen ardından Türkiye’nin tahvilleriyle ilgili yeni adımlar da geldi.

Türk Tahvilleri Yükselişte

Bloomberg kaynaklarına göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı duyuruldu. Sonrasında ise Türkiye’nin eurobondları yükseldi ve kredi temerrüt takasları düştü.

muhalefet adayinin netlesmesiyle turk tahvilleri yukselise gecti 2

Bloomberg haberinde, Mayıs 2047 vadeli dolar tahvili, dolar karşısında yaklaşık 2 sent yükselerek bir aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı ve getirileri yüzde 9’un altına düştü. Eylül 2033 vadeli tahvil 1.2 sent eklenerek yine bir ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Bununla birlikte önümüzdeki beş yıl boyunca Türk borcunu temerrüde karşı sigortalamanın maliyeti de 6 Şubat’tan bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala