bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.83 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 558.19 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 8.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497947 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462027 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151497 3.90%

Bitcoin, S&P 500 için Öncü Gösterge Olarak Görülüyor

Bitcoin SP 500 icin Oncu Gosterge Olarak Goruluyor

Kripto para piyasası artık eskiden olduğu gibi küçük bir kesimin elinde değil. Artık çok daha büyük şirketler, yatırımcılar ve kullanıcılar tarafından rağbet görüyor. Bu oda sektörü çok daha güçlü bir hâle getirirken, aynı zamanda bir veri parametresi hâline de getirmiş durumda.

Öyle ki Delphi Digital tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin‘in (BTC) en az altı hafta boyunca büyük borsa diplerini önceden yaşadığı tespit edildi. Bu da Bitcoin başta olmak üzere büyük kriptoların yaşadığı piyasa hareketliliklerinin, S&P 500 gibi pazarların hareketlerinde ön gösterde olarak görülmesine neden oldu.

Bitcoin SP 500 icin Oncu Gosterge Olarak Goruluyor 2
BTC ve S&P 500 Kolerasyonu

Araştırma Bitcoin’i S&P 500 için Öncü Gösterge Olarak Görüyor

Veri analiz şirketi Delphi Digital tarafından kısa bir süre önce paylaşılan analiz, Bitcoin’in (BTC) fiyatlanma grafiklerini ve büyük borsaları analiz etti. Bu analizde Bitcoin fiyatının S&P 500‘ün fiyat grafiklerini kısa da olsa önceden yaşadığı görüldü.

Delphi’nin Kevin Kelly liderliğindeki stratejistler 2023 raporunda şu detaylara yer verdi:

“Tarih, BTC’nin SPX’ten (S&P 500) önce ortalama olarak 48 gün zirveye ulaştığını ve 10 gün dip yaptığını gösteriyor. Son beş yılda, BTC’deki tüm büyük fiyat tersine dönüşleri, büyük hisse senedi endekslerindekilerden önce geldi”

Bunlara ek olarak kripto paralardaki son dönem hareketliliğine değinen analistler şunları da ekledi:

“Kripto piyasası, küresel likidite genişlemesi ve para biriminin değer kaybetmesi konusundaki en saf bahislerden biri. Yalnızca makro faktörlerden etkilenmekle kalmıyor, aynı zamanda piyasa koşulları değiştiğinde, genellikle ilk tepki veren grafik oluyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala