bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

SingularityNet (AGIX) Nedir?

singularityNET nedir

ChatGPT tüm dünyayı kasıp kavururken çılgınlık kripto para piyasasına da sıçradı, yapay zeka projesi SingularityNET (AGIX), trend takipçilerinin yeni gözde kripto para projesi.

  • Microsoft’un ChatGPT‘ye 10 milyar dolar yatırım yapmasıyla birlikte, yapay zeka uygulamalarının önümüzdeki birkaç yıl içinde daha yaygın hale geleceği tahmin ediliyor.
  • SingularityNET’in yerel token’i AGIX, yapay zeka trendinin de etkisiyle 2023’ün başından bu yana astronomik kazançlar elde etti. CoinGecko‘ya göre AGIX 2023 yılının Ocak ayında iki haftalık süreçte %360 değer kazandı.

SingularityNET Nedir?

SingularityNET, Cardano blockchain’i üzerine geliştirilmiş merkezsiz bir yapay zeka projesi.

Proje, bilişsel bir bilim insanı ve AI araştırmalarının önde gelen isimlerinden biri olan Dr. Ben Goertzel tarafından geliştirildi. Projenin kurucu ortakları arasında David Hanson ve Simone Giacomelli de yer alıyor.

SingularityNET kurucusu Ben Goertzel
SingularityNET kurucusu Ben Goertzel. Kaynak: Resmi web sitesi

Bu yazının hazırlandığı sırada SingularityNET ekosistemi 13 protokolden oluşuyordu. Bu protokollerin bazıları hazırken bazıları ise hala geliştirilmekte.

SingularityNET’in hedefleri için özel olarak geliştirilmiş bir kodlama dili olan MeTTa da şu ana kadar başarılı oldu.

Bununla birlikte, Microsoft‘un ChatGPT’ye yaptığı yatırım, SingularityNET’in popülaritesini arttırdı.

Yapay zeka tabanlı kripto para projelerinin listesi için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

SingularityNET, AGIX kısaltmasıyla da bilinen SingularityNET adlı kendi token’ine sahip. Ethereum ağı üzerinde geliştirilmiş olması nedeniyle AGIX bir coin değil token olarak sınıflandırılıyor.

SingularityNET kullanıcılarına ağın geleceğine dair alınacak kararlarda oy kullanma hakkı tanıyan AGIX, ödül karşılığında stake edilebilir, platformdaki hizmetlerden yararlanmak için ödeme yöntemi olarak kullanılabilir. Şu anda birçok kripto para borsası üzerinden AGIX token satın almak mümkün.

AGIX Nereden Alınır?

CoinGecko verilerine göre 2023 yılının Ocak ayı itibariyle AGIX, Binance, KuCoin, MEXC Global, Hotbit ve Uniswap gibi merkezi (CEX) ve merkezsiz borsalarda (DEX) işlem görüyor.

Merkezi borsalar üzerinden hesap oluşturduktan sonra KYC prosedürlerini tamamlayarak AGIX satın alabilirsiniz. Uniswap gibi merkezsiz borsalar üzerinden alım satım yapmak istiyorsanız, MetaMask gibi gözetimsiz kripto para cüzdanlarına ihtiyacınız var.

AGIX Fiyat Tahminleri

DigitalCoinPrice, AGIX’in 2023 yılında 0,14 dolara ve 2024 yılında 0,19 dolara yükseleceğini öngörüyor.

DigitalCoinPrice’ın 2025 yılında AGIX’in 0,23 dolardan, 2026’da 0,24 dolardan ve 2027’de ise 0,28 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor.

Platform, SingularityNET’in 2030 yılında 0,4648 dolara, 2040 yılında ise 0,9297 dolara yükseleceğini iddia ediyor.

Ancak bu tür fiyat tahminlerinin her zaman doğru çıkmayabileceğini, kripto paraların son derece volatil olduğunu ve bu durumun doğru bir şekilde tahmin etmeyi zorlaştırdığını aklınızdan çıkarmayın.

Analistler ve algoritmalar tarafından yapılan tahminler yanıltıcı olabilir.

yapay zeka coinleri
Yapay zeka coin’leri

Kripto paralara yatırım yapmak isteyen herkesin kendi araştırmasını yapması ve risk profiline uygun bir şekilde yatırım yapması kritik önem arz ediyor. Yatırım yapmaya karar vermeden önce AGIX’in en son piyasa trendlerine, SingularityNET haberleri ve yorumlarına, teknik ve temel analizlere ve uzman göz atmayı unutmayın.

Son olarak asla kaybetmeyi göze alabileceğinizden fazla parayla yatırım yapmayın.

SingularityNET (AGIX) kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SingularityNET Coin 30,23 TL‘den işlem görüyor. SingularityNET fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. SingularityNET token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

SingularityNET (AGIX) coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SingularityNET token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle SingularityNET token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.95 dolarla kaydetti. Bununla birlikte SingularityNET token yılın en düşük seviyesini ise 0.00747159 dolarla belirledi.

SingularityNET (AGIX) coin grafiği

Anlık olarak güncellenen SingularityNET coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte SingularityNET coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala