bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,934.52 4.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,966.97 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 134.03 5.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515117 3.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44888 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12959 2.59%

SEC’nin Bitcoin ETF’lere isteksiz onayı eleştiri topluyor

etf 23

ABD Menkul Kıymetler e Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin ETF’lere onayının ardından yankılar sürüyor. Düzenleyicinin birçok üyesi, karardaki isteksiz tavra sert eleştirilerle yüklenmeye devam ediyor.

SEC, kripto ETP’leri benzer emtia bazlı ETP’lere kıyasla daha fazla incelemeye ve daha yüksek standartlara tabi tuttu. SEC üyesi Hester Peirce, yazılı bir açıklama ile Bitcoin ETF’leri 11 yıl boyunca defalarca geri çeviren komisyonu hedef aldı. Bu tavır nedeniyle koca bir inovasyoncu neslin kuruma yabancılaştığını savunan SEC üyesi, farklı muamelenin SEC’nin itibarına zarar verdiğini söyledi.

Uzun süren sürecin ayrıca “yapay bir çılgınlık” yarattığını söyleyen Peirce “Bugünkü karar, spot Bitcoin ürünlerinin farklı muameleye tabi tutulmasının yarattığı birçok zararı ortadan kaldırmıyor.” dedi.

“Yeni ürün ve hizmetlere karşı düzenleyici önyargı” suçlamaları Coinbase CEO’su Brian Armstrong tarafından da vurgulandı.

Grayscale kararına vurgu

Pierce, söz konusu sürenin ‘gereksiz bir destan’ olduğu ifadesini kullandı. Peirce Grayscale’in geçen yıl SEC’e karşı kazandığı mahkeme zaferi olmasaydı, bu destanın muhtemelen on yıldan daha uzun bir süreye yayılacağını da sözlerine ekledi.

Peirce “Son on yılda rutin olarak dosyalanan ve onaylanan diğer birçok ETP başvurusuna kıyasla Bitcoin ile ilgili ETP başvurularına yönelik muameledeki farkı görmek için deneyimli bir menkul kıymetler avukatı olmanıza gerek yok.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala