bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,496.40 4.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.98 2.45%
bnb
BNB (BNB) $ 548.79 4.45%
solana
Solana (SOL) $ 130.20 3.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510903 1.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445389 0.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126357 4.40%

SEC onaydan önce Bitcoin ETF kuralını değiştirmiş

SEC 3

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Üyesi Mark Uyeda, karara varılırken kullanılan temel analitik yaklaşımı eleştirdi. Spot Bitcoin ETF’lere ilişkin onay kararı veren üyelerden olan Uyeda, SEC’nin gerekçesi ve hukuki analizinin geleceğe emsal teşkil edebileceğinden korktuğunu vurguladı. Düzenleyici, karar öncesi spot Bitcoin ETF’leri 11 yıl kapıda bekletti ve özellikle son beş yıldaki tavrı büyük eleştiri topladı.

Uyeda, SEC’nin başvuru sahiplerini “önemli pazar” gerekliliğini takip etmek için yıllarını harcamaya zorladıktan sonra yeni bir standart icat ettiğini söyledi. Komisyon üyesi, SEC’nin tarafları bilgisiz bıraktığına dikkat çekerek “Komisyonun beklentilerini etkin bir şekilde duyurması gerekirdi.” ifadelerini kullandı.

Uyeda, “Ancak başvuruların Borsa Kanunu’nda belirtilen onay standartlarını karşıladığı sonucuna varmak için bağımsız nedenlerim olduğundan, bu talimatta belirtilen hukuki analize itirazlarıma rağmen onay kararının verilmesini destekliyorum.” dedi.

SEC üyesinden spot Bitcoin ETF kuralına eleştiri

“Spot Bitcoin ETF Onay Emri’ndeki hatalı gerekçe, önümüzdeki yıllarda da yankı bulabilir.” diyen Uyeda’ya göre SEC, Bitcoin’e (BTC) diğer emtialar gibi davranma fırsatını kaçırdı. Bunun yerine komisyon, tarihsel olarak yeni “önemli büyüklük” testini karşılayamayan Bitcoin ETF’lerini seçti.

Uyeda, “Bu standart uyarınca, spot Bitcoin ETP (borsada işlem gören ürün) başvurularının uzun zaman önce onaylanmış olması gerekirdi” dedi.

Komisyon üyesi ayrıca, onay emrinin neden spot Bitcoin ETP’lerine “önemli piyasa” testi kapsamında Bitcoin vadeli işlem ETP’lerinden farklı muamele etmeye devam ettiğine dair hiçbir ek açıklama sağlamadığını öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala