bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,509.55 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.44 2.01%
bnb
BNB (BNB) $ 571.24 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 162.03 0.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517054 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464099 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150034 4.41%

Eski SEC Başkanı, Bitcoin ETF için kesin konuştu

jay clayton abdyi duzenlemelerden once kriptoyu benimsemeye cagiriyoraw

Eski SEC başkanı Jay Clayton, Bitcoin ETF’in onaylanmasının artık kesin bir sonuç olduğunu söyledi. ABD’de tansiyonun yükseldiği bir anda CNBC’ye konuşan Clayton, “Onayın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Karar verilecek hiçbir şey kalmadı.” dedi.

Kriptoya olan antipatisiyle ünlü Gary Gensler başkanlığında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son on yıldır, potansiyel piyasa manipülasyonu ve dolandırıcılık endişelerini gerekçe göstererek spot Bitcoin ETF için yapılan her başvuruyu reddetti. Ancak piyasada birçok ülkede yatırıma açık hale gelen Bitcoin ETF’lerin ABD’de de onay alması için geri sayım var. Kritik haftanın ikinci gününde SEC ve ihraççılar cephesinden gelecek haberler dört gözle beklenirken eski SEC Başkanı Clayton “Bitcoin için temel piyasa dinamiklerinin son beş yılda büyük ölçüde gelişti.” ifadelerini kullandı.

Yine de düzenleyicinin aldığı pozisyonu öven Clayton, daha önceki riskli duruma işaret ederek “Halkın kullanımına sunmak istemeyeceğiniz her türlü şey vardı” dedi. Ancak Clayton’a göre BlackRock ve Fidelity gibi firmaların Bitcoin ETF açıklamaları konusunda SEC’in rahat olması “ileriye doğru atılmış büyük bir adım” oldu.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, düzeltilen başvuru akışının düzenleyicinin bu hafta için “işleri hızlandırdığının” bir işareti olduğunu söyledi. Seyffart ve meslektaşı Eric Balchunas, 10 Ocak’a kadar spot Bitcoin ETF’si olasılığını yüzde 90 olarak belirledi.

Eski Başkan kripto ile barışık

Clayton, dijital olmayan varlıkları tokenize etme ve ticaretini yapma yeteneği nedeniyle blokzincir teknolojisinin gelişimine ilişkin “Bu sadece Bitcoin için değil, genel olarak finans için de büyük bir adım. Temel varlıkları tokenize edebilir ve bu şekilde ticaret yapabilirseniz. Bu sadece ‘kripto alanında’ değil, finans genelinde potansiyel olarak önemli bir değişiklik.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala