bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,244.61 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.02 3.67%
bnb
BNB (BNB) $ 559.37 2.14%
solana
Solana (SOL) $ 137.43 13.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51671 4.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454371 5.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131935 6.11%

Spot Bitcoin ETF ihraççıları arasında sıkı komisyon rekabeti

sec yatirim firmasi kryptoinin spot bitcoin etfsini reddetti 2

Spot Bitcoin ETF ihraççılarının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) son başvuru dosyalarını dakikalar önce iletmesinin ardından yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Başta BlackRock, Fidelity, VanEck ve BitWise gibi şirketler başvurularını güncellerken komisyon oranlarını da paylaştı.

Başvurular henüz SEC’in onayından geçmese de pastadan liderlik payını kapmak isteyen varlık yöneticilerinin düşük komisyon oranlarıyla sıkı bir rekabete girdiği ortaya çıktı. Spot Bitcoin ETF’i için SEC’e başvuran BitWise, yatırımcılardan talep ettiği yüzde 0,24 pay ile en düşük komisyon oranına sahip ihraççı ünvanını elde etti.

En düşük komisyon oranına sahip ikinci başvuru ise ARK Invest ve 21Shares ortaklığından geldi. Spot Bitcoin fonları listelendiği takdirde yatırımcılardan sadece yüzde 0,25 komisyon talep eden ortaklar, ilk 6 ay boyunca işlem hacmi 1 milyar doları geçmeyen yatırımcılara sıfır komisyon vaat etti. Söz konusu iki şirket, başvuru güncellemesinden önce 0,80 komisyon talep ediyordu.

İlk 12 ay için 3 milyar dolardan düşük varlıklardan yüzde 0,2 komisyon ücreti isteyen BlackRock, indirim süresinin ardından Bitcoin fonuna yüzde 0,3 komisyon oranı belirledi.

X hesabından bir paylaşım yapan Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, komsiyon rekabetinin kızışacağını daha önceden tahmin ettiğini iddia etti.

Diğer varlık ihraççılarından Fidelity yüzde 0,39, Galaxy ve Invesco ortaklığı ise ilk 6 ay komisyon almaksızın yüzde 0,59’luk bir oran belirledi. Grayscale’ın büyük rekabete rağmen komisyon oranını yüzde 1,5’de tutması dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala