bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,799.49 1.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.40 2.47%
bnb
BNB (BNB) $ 551.15 1.83%
solana
Solana (SOL) $ 131.75 9.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514363 5.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445807 4.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127302 2.71%

SEC, spot Bitcoin ETF başvurusuna yeşil ışığı yaktı

SEC Valkyriein Bitcoin ETFini incelemeye aldi22

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), aylardır beklenen spot Bitcoin ETF başvurularına son yanıtını açıkladı. Komisyon, ARK Invest ve 21Shares ortaklığının spot Bitcoin ETF listeleme başvurusunu onayladı.

Yaz aylarında Grayscale’ın SEC karşısında elde ettiği hukuk zaferinin ardından BlackRock’ın da masaya oturması, kripto para dünyasında ETF başvuruların onay alacağına dair beklentilere yol açmıştı.

Geçtiğimiz gece SEC’in resmi hesabına kimliği erişen kimliği belirsiz kişiler, ETF başvurularının onaylandığına dair sahte bir paylaşım yaptı.

SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onayladığı haberinin ardından, yayımlanan PDF dosyasına bir süre erişim sağlanamaması, kripto para topluluğunda küçük çaplı bir endişeye neden oldu.

sec onay

Gary Gensler’dan açıklama

SEC Başkanı Gary Gensler, konuyla ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

Gensler, daha önce kurumun tüm spot Bitcoin ETF başvurularını reddettiğini ancak bugün itibariyle koşulların değiştiğini vurguladı.

Grayscale’in SEC’ye açtığı ve kazandığı davayı hatırlatan Gensler, ileriye yönelik sürdürülebilir bir yol için spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının doğru olduğunu düşündüğünü söyledi.

Gensler, komisyonun altığı kararın kripto varlık menkul kıymetlerinin listelenme standartlarını onayladığı anlamına gelmediğine de dikkat çekti.

SEC Başkanı, Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının, regülatörün kripto varlık piyasasında yer alan şirketlerin menkul kıymet yasalarına uymama durumu hakkındaki görüşlerini değiştirmediğinin altını çizdi. Ek olarak bu şirketlerin federal menkul kıymet yasalarına tabi olduğunu hatırlattı.

Gensler, bugün onay verilen ETF ürünlerinin, kayıtlı ulusal menkul kıymet borsalarında işlem göreceğini ve bu borsaların dolandırıcılık ve manipülasyona ilişkin düzenlenen kurallara uyması gerektiğini söyledi. Bu sebeple, borsaların yakından takip edileceğini dile getirdi.

Gensler son olarak, Bitcoin’in yasa dışı işlemlerde kullanıldığını belirterek yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala