bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

PlayDapp (PLA) Nedir?

playdapp coin nedir

2017 yılında piyasaya sürülen PlayDapp (PLA), blockchain destekli bir eğlence ekosistemi kurmayı hedefliyor.

PlayDapp, müşteriden müşteriye (C2C) bir pazar yeri sağlayan bir dApp oyun portalıdır

Portaldaki tüm oyunlar, Ethereum (ETH), Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) gibi birden fazla zincirde çalışıyor.

Oyuncular, karakterlerini ve eşyalarını pazarda takas edebilir ve NFT‘nin değerini seviye atlayarak, güçlendirerek ve birleştirerek artırabilirler.

PlayDapp nasıl çalışıyor?

PlayDapp SDK; oyun geliştiricilerin blockchain tabanlı PlayDapp ekosistemine daha kolay katılmalarına yardımcı olan bir geliştirici aracı.

Blockchain altyapısı kurmakta zorluk çeken oyun geliştiricilerine ve şirketlere, varlıklarını veya dijital öğelerini karmaşık olmayan bir şekilde blockchain’e taşımalarına olanak sağlıyor.

Bununla birlikte PlayDapp ekosistemindeki oyunlar farklı blockchain ağlarında çalışabildiğinden oyun içi öğeler de blockchain ağlarındaki oyunlar arasında kullanılabilir.

Birlikte çalışabilir NFT’ler; özellikle blockchain teknolojisi işin içine girdiğinde oyun ekosisteminde sunulan hizmet ağının genişlemesine olanak sağlıyor. Bir oyun ne kadar heyecan verici ve eğlenceli olursa olsun, her oyunun bir Ürün Yaşam Döngüsü (PLC) var. Bir kullanıcı yeni bir oyun oynamak istediğinde, PlayDapp’in kendi IP’sini kullanan birlikte çalışabilir bir NFT, önceki oyun için bir ödül ve yeni oyunlar için bir promosyona dönüşebilir.

PLA coin ve tokenomisi

PlayDapp’in yerel token’ı PLA, Ethereum ağında ERC-20 standartında geliştirildi.

PLA, ekosistemdeki oyuncuların gerçekleştirdiği işlemlerin işlenmesi için bir platform token’ı görevi görüyor.

PlayDapp operatörleri veya geliştiricileri, her oyun içi alım satım işleminden sonra PLA token’larla ödüllendiriliyor.

Bununla birlikte PlayDapp her işlem için küçük bir komisyon alıyor.

Toplam arzı 700 milyon PLA token’le sınırlandırılan PlayDapp’in token dağıtımı şu şekilde:

  • %65: 455 milyon token yatırımcılara ve ortaklara dağıtılacak
  • %14.4: 100 milyonPlayDapp ekosisteminde dağıtılacak
  • %13.6: 95 milyon token takıma dağıtılacak
  • %3.5: 25 milyon token danışmanlar için ayrıldı
  • %3.5: 25 milyon token pazarlama faaliyetleri için ayrılmıştır


PlayDapp’in kurucuları

PlayDapp ekibi, liderleri PC çevrimiçi ve mobil oyun sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip 70 deneyimli geliştirici, operatör, pazarlamacı ve tasarımcıdan oluşuyor. Şirketin kurucusu Moshua Choi ve CEO’su ise Brian Choi.

playdapp kuruculari
PlayDapp Kurucuları. Kaynak: Bitcoin News

PlayDapp’in işletme müdürü Sang Chung daha önce önde gelen oyun yayıncılarından NCSOFT‘ta çalışıyordu.

Donny ise şirketin geliştirme müdürü. PlayDapp’e katılmadan önce, yaklaşık 20 yıl boyunca BT sektöründe çeşitli projelerle rol aldı.

Kai, PlayDapp’in turnuva başkanı ve aynı zamanda Kore oyun endüstrisinde deneyimli bir isim. Bundan önce NHN ve NETMARBLE gibi büyük şirketlerde profesyonel bir oyun sunucusu programcısıydı. Ayrıca oyun platformu geliştirme konusunda da uzman.

Şubat 2022’de Playdapp, bir LandFi metaverse/metaverse emlak projesi olan KlayCity’ye stratejik bir yatırım yaptı. Bu stratejik yatırımla Playdapp, KlayCity ile birlikte NFT kullanan metaverse arazi ve PlayDapp NFT pazarına vurgu yaparak metaverse ve blockchain işinde her yönde işbirliğini teşvik etmeyi planlıyor.

KlayCity, 2022 yılının Mart ayında, Krust ve Animoca Brands liderliğindeki tohum ve özel tur finansmanında Naver Z, A&T Capital, ROK Capital, Kucoin Ventures ve diğer yatırımcılardan 3,75 milyon dolar toplamıştı.

PlayDapp’in geleceği

Küresel blockchain sektörünün 2023 yılına kadar hızla büyüyerek 23,3 milyar dolarlık büyüklüğü ulaşması bekleniyor. Ancak, kullanıcı sayısının düşük olması en kritik sorunlardan biri. Özellikle sektörün sürdürülebilirliği için kitlesel benimsenme çok önemli.

Birçok uzman, oyun odaklı DApp’lerin blockchain teknolojisinin kitlesel benimsenmesi için katalizör olacağına inanıyor.

Çeşitli araştırmalara göre blockchain tabanlı oyunlar, merkezsiz borsaların hemen ardından, işlem sayısı ve aktif kullanıcılar açısından en aktif kategoriler arasında ikinci sırada yer alıyor. Dolayısıyla PlayDapp gelecekte büyük bir potansiyele sahip.

PlayDapp (PLA) hangi sorunları çözüyor?

PlayDapp, oyna-kazan sektöründeki çeşitli sorunları çözmeyi amaçlıyor. Oyna-kazan (Play-to-Earn) sektörü, blockchain teknolojisi entegrasyonu ile birlikte çağ atladı. PlayDapp de bu entegrasyona yönelik ürünler geliştiren girişimlerden biri.

play to earn nedir

PlayDapp, blockchain tabanlı ilk birkaç oyun stüdyosu arasında yer alıyor. NFT’ler ve staking gibi popüler özellikleri eğlence dolu oyun başlıklarıyla birleştiriyor. Sonuçta kullanıcılar kazanıyor ve tüm blockchain sektörü için fayda sağlıyor.

PlayDapp (PLA) kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PlayDapp Coin ‘den işlem görüyor. PlayDapp fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. PlayDapp token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

PlayDapp (PLA) kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 PlayDapp token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle PlayDapp token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 3.74 dolarla kaydetti. Bununla birlikte PlayDapp token yılın en düşük seviyesini ise 0,093206 dolarla belirledi.

PlayDapp (PLA) grafiği

Anlık olarak güncellenen PlayDapp coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte PLA coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala