bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,643.05 1.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,179.56 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 591.53 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 136.60 0.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514467 1.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45687 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143431 1.09%

NFT’ler için ilginç yorum: Ölmediler sadece dinleniyorlar

y00ts NFT

NFT piyasası için 2023 yılı oldukça zorlu geçerken, pazarın geleceğine ilişkin belirsizlikler sürüyor. NFT‘lerin geleceğine dair farklı görüşler bulunuyor. Bazı analistler, NFT pazarının balon olduğunu ve öldüğü belirtiliyor. NFT piyasasının ölmediği ve sadece gelecek dönemler için dinlenme moduna geçtiği de yapılan yorumlar arasında bulunuyor.

Etherumdan Bitcoine Ilk Bilincli NFT Transferi22

NFT’ler için dikkat çeken değerlendirmesi

Web3 kuluçka merkezi Cumberland Labs COO‘su Tama Churchouse, piyasanın NFT kışı döneminde zor durumda olduğunu ancak yaşam belirtilerinin devam ettiğini ifade etti.

Churchouse, Cointelegraph’a yazdığı yazısında, NFT ile ilgili gelişmeleri Bitcoin ile kıyasladı. Churchouse, “Bitcoin’in ölümünü öngören manşetler yeni bir şey değil. Geçtiğimiz on yıl boyunca, “Bitcoin’in neden öldüğüne” dair akla gelebilecek her türlü permütasyonu gördük” ifadesini kullandı.

Churchouse, blockchain endüstrisi ve yorumcularının benzer senaryoları NFT’ler üzerinden yaptığını belirtti. Churchouse, “NFT işlem hacimleri 2021’den 2022’e kadar haftada yaklaşık 1 milyar dolardan bugün 100 milyon doların altına düştü. Durum vahim ancak zirveler ve dipler yeni bir şey değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Günümüzde yaygın olan ‘NFT’ler öldü’ genellemesine dikkat çeken Churchouse, meraklı ve açık fikirli olanlar için yaşam belirtilerinin devam ettiğini kaydetti. Churchouse, NFT’lerin ne olduğu ve sunduklarına dair temel teknoloji bakıldığında yok olmayacağını ifade etti. Piyasadan zayıf ekipler, dolandırıcılar, taklitçiler ve hızlı paranın tarihe karışacağını da sözlerine ekledi.

Geçen haftalarda Rolling Stones dergisinde yayımlanan bir yazıda NFT’lerin yüzde 95’inin değersiz olduğu iddia edilmiş, söz konusu rakama kaynak olarak da DappGambl’ın konu hakkında düzenlediği rapor verilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala