bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,710.07 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,303.64 5.93%
bnb
BNB (BNB) $ 601.26 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 142.25 4.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520266 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471645 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148672 2.46%

My Neighbor Alice (ALICE) Nedir?

Antler Interactive tarafından yaratılan My Neighbor Alice, Minecraft, Stardew Valley ve Animal Crossing gibi önde gelen oyunlardan ilham alıyor.

My Neighbor Alice, ilginç özellikleri ve uygulama içi satın alma modlarıyla birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Gelişmiş blockchain ağı ve oyun içi DeFi özellikleri ise onu piyasadaki sıradan çevrimiçi oyunlardan ayırıyor.

My Neighbor Alice çok oyunculu modda geliyor ve tamamen acemi olanların dahi kolaylıkla oynayabileceği bir konsepte sahip.

ALICE, oyunun yerel token’ı ve oyun içi ödemelerde ana ödeme yöntemi olarak kullanılıyor.

My Neighbor Alice Ne Zaman Çıktı?

2021 yılının Temmuz ayında piyasaya sürülmesine rağmen, My Neighbor Alice en popüler blockchain oyunlarından biri olarak gösteriliyor.

Antler Interactive tarafından geliştirilen oyun, ilk olarak Steam platformunda oyun severlerle buluştu.

2022 yılının Ekim ayında ise My Neighbor Alice, Android ve iOS uygulama marketlerine yüklendi.

Yeri gelmişken Antler Interactive’in sanal gerçeklik (VR) tabanlı ve mobil oyunlara odaklanan bir oyun geliştirme şirketi olduğunu belirtelim. My Neighbor Alice’i geliştiren şirketin diğer popüler yapımları arasında SVRVIVE: The Deus Helix ve Krystopia gibi oyunlar yer alıyor.

My Neighbor Alice’in geliştirici şirketi Antler Interactive’in CEO’luk görevini, daha önce Accenture ve Credit Suisse şirketlerinde de çalışan finans alanında güçlü bir geçmişe sahip Anna Norrevik yürütüyor.

0rRtrRc yvKQ37KDb
My Neighbor Alice Oynanış Görüntüleri. Kaynak: Arşiv

My Neighbor Alice Nasıl Bir Oyun, Nasıl Oynanır?

İlk olarak oyunun hikayesi ile başlayalım.

Lummelunda takımadalarında yer alan Alice dünyası devasa bir ada kompleksi. Burası, insanların ve hayvanların birlikte uyum içinde yaşadığı ve çalıştığı sanal bir ütopya. Tüccar Ivan, Gemici José, Ayı Björn ve Arıcı Bob bu takımadalarda yaşayan karakterlerden bazıları.

Bu dünyada yer almak için tek yapmanız gereken bir arsa almak.

Arazi parsellerine bölünmüş çok sayıda adadan oluşan My Neighbor Alice evreninde bir mülk satın aldığınızda arazinizi istediğiniz gibi tasarlayabilir ve dekore edebilirsiniz. Arazinizi gurur duyacağınız bir yere dönüştürmek için hayvanlar, bitki örtüsü, binalar, mobilyalar vb. gibi oyun içi varlıkları kullanın. Bu dünyada tüm özellikler oyun içi takas edilebilir NFT’lerle temsil ediliyor.

Oyuncuların satın alabileceği arazi arzı sınırlıdır. Alice dünyasında NFT’lerin fiyatı ve değeri, temsil ettikleri varlıkların nadirliği ve kıtlığı tarafından da belirlenir. Kullanıcılar ayrıca kendi varlıklarını yapabilir ve arzı belirleyebilir.

Oyun ücretsizdir, kullanıcıların sadece arazi NFT’leri alıp satarken işlem ücretlerini ödemeleri gerekir.

Oyunu oynamanın yanı sıra, kullanıcılar ödünç verme sistemine de erişebilir ve NFT’leri ödünç alabilirler. Borç verenler, sağladıkları kredilere göre getiri elde edebilirler, böylece Alice dünyasında ekstra nakit kazanırlar.

0rz NDFnJRCyscb4H
My Neighbor Alice Oyun İçi Görüntüleri. Kaynak: Arşiv

My Neighbor Alice’i Benzersiz Kılan Şey Nedir?

My Neighbor Alice, oyuncular ve DeFi meraklıları olmak üzere iki farklı demografiye odaklanıyor ve bu da oyunun sunduğu kullanım durumları söz konusu olduğunda onu benzersiz bir proje haline getiriyor. My Neighbor Alice, benzersiz yapan şey, açık dünya oyunu ve NFT’ler için borç verme ekonomisi içeren bir ekosistem oluşturmak için kullanılan teknolojidir.

My Neighbor Alice, blockchain meraklıları ve DeFi hayranlarından ziyade sıradan oyuncuları kendisine çekmeyi hedefliyor. Gezinmesi kolay arayüzü, ilginç anlatımı ve çok sayıda özelliğiyle, DeFi uygulamaları konusunda çok bilgili olmasanız bile sizi oyuna dahil etmeye yetecek kadar şey var.

My Neighbor Alice’de yer alan borç verme sistemi güvenilir değildir ve sistemin borç verenlerin NFT kredilerini her zaman bir getiri karı ile geri almalarını sağlamak için kullandığı akıllı sözleşmelere dayanmaktadır. Oyunun en benzersiz unsuru, muhtemelen blok zinciri tabanlı oyun ve DeFi’nin bir kombinasyonudur, çünkü ağ, kullanıcıların diğer oyuncularla sosyalleşmesine ve oyun oynamasına, ayrıca ALICE’i stake etmesine ve bir getiri için NFT’leri ödünç vermesine ve ödünç almasına izin verir.

Avantajları

  • Oyun ücretsiz şekilde de oynanabilmektedir.
  • Kullanıcıların kendilerine ait eşyaları birer NFT değerine sahiptir ve bunları diğer oyuncularla takas edebilirler. 
  • Kullanıcılar, ALICE token’larını stake ederek ek gelir elde etme şansı yakalarlar.
  • Oyuncular, satın aldıkları adaları istedikleri eşyalarla dizayn etme ve daha sonra bunları satma şansına sahip olurlar.
  • Kullanıcılar, DAO sayesinde karar mekanizmasına dâhil olurlar. Alice projesinin gelişimi ve alınacak kararlar için oylama hakkına sahip olurlar.
  • ALICE Coin aracılığıyla oyuncular adaları için alışveriş yapabilirler.
  • My Neighbor Alice oyununda kullanıcılar başardıkları görevler karşılığında ödüller kazanırlar.

Dezavantajları

  • Kripto paraların genelinde var olan değişken fiyat hareketliliği bir dezavantaj olarak görülebilmektedir.
  • Oyun içinde sahip olunan NFT’lere talep olmadığında elde kalan ögeden dolayı zarar etme durumu söz konusu olabilmektedir.

ALICE Coin, Binance, Bithumb, Gate.io, Uniswap gibi kripto borsalarında işlem görüyor.

Alice Token (ALICE) Nedir?

ALICE, çok oyunculu çiftlik kurma video oyunu My Neighbor Alice’in yerel token’ı. Ethereum ağı üzerine inşa edilen ALICE, ERC-20 token standardında geliştirilmiştir.

ALICE token’ı oyunun NFT Marketplace’inde kullanılmaktadır. My Neighbor Alice’in oyna-kazan (Play-to-Earn) konsepti nedeniyle ALICE token, kullanıcıların emekleri karşılığında gelir elde etmelerine olanak sağlıyor.

ALICE Token’ın Nasıl Kullanılır?

Oyuncuları ALICE token satın almaya ve bu çiftlik kurma blok zinciri oyununa katılmaya teşvik etmek için birçok teşvik vardır. ALICE Token varlıklarınızı stake edebilir ve zaman içinde daha fazla getiri elde etmeye devam edebilirsiniz.

ALICE token’ları oyuncular tarafından akıllı sözleşmeler aracılığıyla arazi, mobilya vb. oyun içi öğeleri satmak veya kiralamak için kullanılır. Token ayrıca NFT teminatına da sahiptir. Bir oyuncu bir NFT’ye yatırım yaptığında, satın alımlarının bir yüzdesi teminata gider. NFT sahipleri / oyuncular istedikleri zaman, teminat karşılığında varlığı satabilirler. Bu, NFT yatırımlarından para kazanmalarına yardımcı olur.

1S4cPcj4jlor5JCUXHlAfrw
My Neighbor Alice Oyun İçi Görüntüleri. Kaynak: Arşiv

Oynaması ücretsiz bir oyun olarak, bu oyunu oynamaya başlamak için ALICE token’ları satın almak zorunda değilsiniz. Herhangi bir oyuncu yarışmalara katılabilir ve sonunda harcanabilir miktarda ALICE Token kazanabilir. Aynı zamanda, ALICE token’lara sahip oyuncular oyuna yatırım yapabilir ve oyuna yeni başlayanlar için başka türlü mevcut olmayan belirli özelliklere erişebilirler.

Merak edenler için oyunun başlangıçta bir kripto para cüzdanı olmadan oynanabileceğini belirtelim. Blockchain ekosistemine katılan oyuncuların gerekli işlemleri yapmak ve ALICE token’larını saklamak için bir cüzdana ihtiyaçları var.

Dolaşımda Kaç Adet ALICE Coin Var?

2023 yılının Ocak ayı itibariyle 59,785,714 ALICE token dolaşımdaydı. Projenin toplam arzı ise 100.000.000 ALICE seviyesinde. Bu arzın tamamının zaman içerisinde dolaşıma girmesi bekleniyor.

My Neighbor Alice Tokenomics
ALICE Tokenomik. Kaynak: Arşiv

My Neighbor Alice (ALICE) Fiyatı Nedir?

Bu bölümde anlık olarak güncellenen fiyat verileriyle ALICE token fiyatını anlık olarak takip edebilirsiniz. My Neighbor Alice oyuncularının ve meraklılarının en çok sorduğu sorulardan biri de “1 ALICE ne kadar?” sorusu. İşte dolar ve TL bazlı ALICE fiyatı.

Bitcoin ve diğer tüm altcoin’lerin fiyatlarını anlık olarak takip etmek için BTCHaber’in Kripto Para Piyasası sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

My Neighbor Alice (ALICE) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ALICE 42,59 TL‘den işlem görüyor. ALICE Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 4.65% değişim gösterdi. ALICE Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi 354.187.069 TL, toplam piyasa değeri ise 3.834.206.313 TL seviyesinde.

My Neighbor Alice (ALICE) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ALICE $ 1.31 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle ALICE Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 40.93 dolarla kaydetti. Bununla birlikte ALICE tüm zamanların en düşük seviyesini ise 1,02 dolarla belirledi.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala