bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

MetaMask’e StarkNet Nasıl Eklenir?

metamask starknet ekleme

MetaMask’e StarkNet katman-2 çözümü eklenemez çünkü Alpha Mainnet henüz MetaMask tarafından desteklenmiyor. StarkNet’i kullanmak için 200 bini aşkın kullanıcısı bulunan Argent X‘in kripto para cüzdanını tercih edebilirsiniz.

argent wallet starknet cuzdani

StarkNet Cüzdanı Nasıl Kullanılır?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere kullanıcıların StarkNet, ZK-Rollup’ıyla etkileşime girebileceği tek cüzdan şu an için Argent X cüzdanı. 200 bini aşkın kullanıcısı bulunan ve Argent ekibi tarafından geliştirilen Argent X’in yatırımcıları arasında Paragim, Index Ventures ve StarkWare Labs gibi önde gelen isimler yer alıyor.

Argent X cüzdanı şu anda Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi tarayıcılar tarafından destekleniyor. Argent X’i tarayıcınıza eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Argent X Wallet sayfasını ziyaret edin ve tarayıcı eklentisini indirin.
  2. Hesabınızı oluşturun ve şifrenizi belirleyin.
  3. Kurtarma kelimelerinizi güvenli bir yere not alın. Artık Argent X’i kullanmaya hazırsınız!

StarkNet’te Hangi Uygulamalar Var?

StarkNet son dönemde ciddi bir popülariteye ulaşan katman-2 ölçeklendirme çözümlerinden bir tanesi. Alpha Mainnet üzerinde piyasaya sürülen StarkNet’te 10KSwap, AmanacNFT, Brine Finance, Braavos, Early Starkers, Dope Wars ve birçok merkezsiz uygulama yer alıyor. StarkNet’e Türk kripto para topluluğunun da büyük ilgi gösterdiğini belirtelim.

starknet ekosistemi uygulamalari

Starknet Ecosystem sayfasını ziyaret ederek StarkNet ağındaki denetlenmiş ve güvenli merkezsiz uygulamaların güncel listesine ulaşabilirsiniz.

StarkNet Nedir?

StarkNet Ethereum için geliştirilmiş katman-2 ölçeklendirme çözümüdür ve daha hızlı ve ucuz işlemlere olanak sağlamak için ZK-Rollup’ları kullanır. StarkNet Ethereum ana ağında 30’dan fazla uygulama ile aktif olarak çalışıyor. StarkNet’in yatırımcıları arasında, Paragim, Index Ventures ve StarkWare Labs gibi önde gelen isimler yer alıyor.

ZK-Rollup’lar, zincir üzerinde depolanması gereken veri yükünü azaltmak için Sıfır Bilgi Kanıtlarını kullanan bir katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. ZK-Rollup’lar, Ethereum ana ağının güvenliğini korurken daha ucuz ve daha hızlı işlemlerle olanak sağlıyor. Zero Knowledge Proofs olarak da bilinen Sıfır Bilgi Kanıtları ayrıca zincir üzerinde işlemlerin cüzdan kimliklerini herkese açık olarak göstermeyerek kullanıcıların gizliliğini sağlar.

StarkNet hakkında daha kapsamlı bilgilere ulaşmak için “StarkNet Nedir” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala