bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,866.58 4.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.69 2.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.14 3.01%
solana
Solana (SOL) $ 142.07 2.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527626 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465526 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140255 5.28%

Kanada, CBDC’de Yeni Aşamaya Geçti

Kanada CBDCde Yeni Asamaya Gecti2

Merkez bankaları, dijital ödemeleri özel sektöre bırakmamak için CBDC çalışmalarını hızlandırdı. CBDC alanında Çin liderliğini südürürken, ABD’de FedNow ile dijital doların öncü çalışmaları sürüyor. Kanada ise CBDC için yeni bir aşamaya geçti. Ülkenin merkez bankası, dijital Kanada doları için istişare sürecini başlattı.

Kanada CBDCde Yeni Asamaya Gecti4

Dijital Kanada Doları İçin Danışma Süreci Başladı

Kanada Merkez Bankası (BoC), merkez bankası dijital para biriminin uygulanabilirliğini test etmek için yeni bir aşamaya geçti. Banka, dün dijital Kanada dolarına dahil edilebilecek özellikler ile ilgili kamuoyu istişareleri başlattı. Bankadan yapılan açıklamada, dünyanın giderek daha fazla dijital hale geldiği kaydedildi. Açıklamada, ulusal para biriminin dijital bir versiyonunun araştırıldığı ifade edildi. Danışma süreci 19 Haziran’a kadar devam edecek.

BoC, dijital doların resmi, güvenli ve istikrarlı bir ödeme seçeneği olacağı ifade etti. Açıklamada, dijital Kanada dolarına şu anda ihtiyaç olmadığı aktarıldı. Dijital dolar çıkarma kararını parlamento ve hükümetin vereceği belirtildi. Nakit paranın hiçbir yere gitmediğine vurgu yapan banka, dijital dolar çıkarılsa dahi banknotların devam edeceği kaydedildi. Diğer yandan Kanada’da muhalefet CBDC‘ye karşı çıkıyor. Kanada’da muhalefetteki muhafazakâr lider Pierre Poilievre, başbakan olması halinde BoC’nin CBDC çıkarmasını yasaklayacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala