bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,990.41 5.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.12 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.88 3.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.12 10.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499133 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464468 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152546 5.58%

İsviçre, Credit Suisse İçin Kamulaşma Planlarını Düşünüyor

isvicre credit suisse icin kamulasma planlarini dusunuyor

Zor durumdaki Credit Suisse hakkında yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. İsviçre’nin en büyük bankalarından birisi olan Credit Suisse’nin son olarak bankacılık devi UBS tarafından satın alınacağı iddia edilmişti. Ortaya çıkan son bilgilere göre, İsviçre hükümeti, Credit Suisse’nin bir kısmını ya da tamamını kamulaştırmak için görüşmeler yapıyor.

Credit Suisse İçin Kamulaştırma Planları Devrede

Uzun bir süredir sıkıntılı günler geçiren Credit Suisse geçtiğimiz günlerde İsviçre Merkez Bankası’ndan yardım talebinde bulunmuştu. Gün içinde çıkan haberlere göre İsviçre’nin en büyük bankalarından birisi olan UBS, Credit Suisse’nin satın alımı için görüşmelere başladı. Gelen son bilgilere göre ise Credit Suisse, UBS’nin teklifini düşük buldu ve başka alternatiflere yöneldi.

isvicre credit suisse icin kamulasma planlarini dusunuyor 2

Konu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, İsviçre makamları, Credit Suisse Group AG’nin tamamını ya da bir kısmını kamulaştırmayı planlıyor. Adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Credit Suisse’nin UBS tarafından satın alınma anlaşmasının karmaşıklığı ve kısa süre içerisinde başarısız olması durumunda hükümetin kamulaştırma planının düşünüldüğünü belirtti. Son olarak yetkililer bu Credit Suisse ile ilgili durumun kısa süre içerisinde netleşeceğini de belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala