bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

İsviçre’de ‘Acil’ Credit Suisse Hazırlığı

Credit Suissee 54 Milyar Dolar Destek

İsviçre, Credit Suisse’in UBS tarafından devralınmasını sağlamak için acil durum önlemleri hazırlıyor. İsviçre yasalarına göre, UBS’in Credit Suisse tarafından devralınması sürecinde istişare dönemi kapsamında hissedarlara altı hafta süre verilecekti.

Isvicrede Acil Credit Suisse Hazirligi

İsviçre’de Credit Suisse’in Devri İçin Acil Durum Hazırlığı

İsviçre’de Credit Suisse’nin devrin ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. Financial Times’ın haberine göre İsviçre’de iki bankanın birleşmesinde istişare döneminin atlanması için acil durum önlemleri hazırlanıyor. İsviçre’nin düzenleyici kurumları iki bankaya birleşme konusunda baskı yapıyor. Banka yönetimleri ise birleşme seçeneğine sıcak bakmıyordu.

İsviçre Merkez Bankası ve finansal denetleme kurumu Finma, Credit Suisse‘e olan güven kaybını önlemenin tek yolunun UBS ile bir anlaşmadan geçtiğini bildirmişti. Kurumlar, cumartesi gecesine kadar bir anlaşmaya varmak için çalışma yapacaklarını belirtmişti. İki bankanın yönetim kuruları da bu hafta sonu toplanacağını bildirmişti.

Ülkenin en büyük bankası UBS’in büyük bankalara yönelik sermaye kuralları kapsamında herhangi bir talebin kademeli olarak yerine getirilmesi için izin istediği bildirildi. Ayrıca UBS, yasal masrafları karşılamak için hükümet anlaşması talep etti. Credit Suisse, 2022’de yasal masraflar için yaklaşık 1,3 milyar dolar bütçe ayırdı. Sonuca varmaya davalar ve soruşturmaların ardından masrafların ikiye katlanabileceği belirtiliyor. Diğer yandan UBS yöneticilerinin Credit Suisse’in kaybolan itibarı ile ilgili endişelerinin bulunduğu belirtiliyor. Zürih merkezli banka Credit Suisse, 16 Mart’ta İsviçre Merkez Bankası’ndan 54 milyar dolar borçlanacağını duyurmuştu.

UBS ve Credit Suisse arasındaki tam bir birleşme, Avrupa’daki en büyük finansal kurumlardan birini yaratacak. UBS’in 1.1 trilyon dolarlık varlığı bulunuyor. Credit Suisse‘in toplam varlığı ise 575 milyar dolar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala