bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,669.06 1.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,042.84 1.90%
bnb
BNB (BNB) $ 555.69 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 141.38 2.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520847 3.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483805 3.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152154 0.39%

Güney Kore’den Kripto Borsaları İçin Yeni Plan

Guney Koreden Kripto Borsalari Icin Yeni Plan

Güney Kore, Binance ve büyük borsalar için yeni bir uygulamayı hayata geçirecek. Ülkenin polis teşkilatı, borsalardaki adresleri izlemek ve fonları dondurmak için sistemi etkinleştirecek. Bu adım ile yasadışı para akışının kontrol altında tutulması planlanıyor. Bu çerçevede yetkililer, büyük borsalarla bir araya gelecek.

Guney Koreden Kripto Borsalari Icin Yeni Plan5

Güney Kore, Borsaları Anlık İzleyecek

Güney Kore‘de ulusal polis teşkilatı, gerçek zamanlı cüzdan adresi izleme ve fonları dondurma işlevlerine sahip bir sistemi etkinleştirmeyi planlıyor. Bu çerçevede polis teşkilatı, Binance ve Güney Kore’nin en büyük 5 kripto borsasıyla bir toplantı düzenleyecek.

Yerel medyada yer alan haberlere göre yetkililer, Binance, Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax ile görüşecek. Görüşmelerde cüzdan adreslerinin gerçek zamanlı izlenmesi için cezai soruşturma sisteminin etkilenştirilmesi ele alınacak. Ayrıca Binance‘e fon dondurma talebinde bulunulacak.

Polis teşkilatı, ekim ayında kripto varlık değişim onay sistemini etkinleştirmek için en iyi 5 kripto borsası ile anlaşma imzalamıştı. Anlaşma kapsamında soruşturma altındaki cüzdan adresleri borsalara bildiriliyor. İlerleyen dönemlerde izleme sisteminin bütün yerel borsalara uygulanması bekleniyor. Diğer taraftan Binance, bu yılın başlarında Güney Kore‘de faaliyet yürütmek için Gopax‘ın çoğunluk hissesini satın almıştı. Satın alma ile Asya pazarında genişlemeyi sürdüren borsa, haftasonu Japonya planını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala