bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

Samsung, Ödemeler için Güney Kore’nin CBDC’sini Araştıracak

Ingilterede CBDC Icin Guclu Ekip Hedefi2

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Samsung da bu konuda bir adım atmaya karar verdi. Son olarak çevrimdışı ödemeler için Güney Kore’nin CBDC‘sini araştıracak.

Samsung, Güney Kore’nin CBDC’sini Araştırmaya Karar Verdi

Teknoloji devi Samsung’un çevrimdışı ödemeler için merkez bankası dijital para birimi hakkında araştırma yapmak üzere Güney Kore merkez bankasıyla ortaklık kurdu. Güney Kore’nin merkez bankası ve Samsung, çevrimdışı CBDC’ler hakkında araştırma yapmak için bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı. Yapılan bu iş birliği, her iki tarafın da Güney Kore merkez bankası tarafından yayınlanan CBDC’nin çevrimdışı yeteneklerini araştırmasını sağlayacak.

samsung odemeler icin guney korenin cbdcsini arastiracake

Samsung, BOK’un perakende CBDC’leri ele alan 10 aylık CBDC simülasyon deneyi araştırma çalışmasının ikinci aşamasına da katılmıştı. BOK’un CBDC araştırmasının ilk aşaması, CBDC’nin yayınlanması, dağıtılması ve itfa edilmesi gibi temel işlevleri test etti.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Won-joon Choi, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

İki şirket arasındaki iş birliğine dayanarak, küresel çevrimdışı CBDC teknolojisinin gelişimine büyük katkı sağlamayı umuyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala