bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

DODO Nedir?

dodo nedir

DODO, benzersiz proaktif piyasa yapıcı (PMM) algoritmasıyla otomatik piyasa yapıcılara (AMM) kıyasla daha iyi likidite ve fiyat istikrarı sunmayı amaçlayan bir DeFi protokolü ve zincir üstü likidite sağlayıcısıdır.

  • DODO’nun akıllı sözleşmesi Ethereum ağında bir ERC-20 token’ı olarak çalışıyor.
  • DODO ayrıca İlk DODO Teklifi (IDO) aracılığıyla ücretsiz bir ICO listelemesiyle yeni kripto projelerine hitap etmektedir.

DODO Nedir?

DODO, otomatik piyasa yapıcı (AMM) teknolojisine alternatif olarak proaktif piyasa yapıcı (PMM) aracılığıyla merkezsiz borsaların sınırlamalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir projedir.

2008’deki finansal krizden önce, dünyanın dört bir yanındaki girişimciler ve teorisyenler hem merkez bankalarına hem de merkezi borsalara bir alternatif yaratmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Bitcoin de bu çalışmaların meyvelerinden bir tanesi. İlk başarılı kripto para ve blockchain ağı olarak sahneye çıkan Bitcoin, 2015 yılının Temmuz ayında piyasaya sürülen Ethereum için yolu açtı. Ethereum’un piyasaya sürülmesiyle birlikte finans alanında devrim başladı.

Programlanabilir bir blockchain ağı olan Ethereum, borsalar, piyasa yapıcılar, borç verme, borç alma ve bankacılık gibi finansal altyapıların yeniden yaratılmasına ön ayak oldu, ev sahipliği yaptı. Bu yazımızın konusu olan DODO, Ethereum’un ön ayak olduğu DeFi protokollerinden oluşan ekosisteme daha fazla yenilik getiren bir protokol.

DODO, Ethereum blockchain’indeki en büyük merkezsiz borsa olan Uniswap borsası ile aynı rolü üstlenmektedir. Ancak DODO yalnızca Ethereum üzerinde değil, aynı zamanda BNB Smart Chain üzerinde de barındırılan bir merkeziyetsiz borsa (DEX). Dahası, bir DEX’in verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için yeni bir yaklaşıma sahip. Uniswap otomatik piyasa yapıcılara (AMM’ler) dayanırken, DODO proaktif piyasa yapıcı (PMM) algoritmasıyla bu alanda bir yenilik gerçekleştiriyor.

DODO Kim Tarafından Kuruldu?

Dodo resmi olarak 2020 yılının Ağustos ayında Diane Dai, Radar Bear ve anonim bir geliştirme ekibi tarafından kuruldu.

Başlangıçta Framework Ventures tarafından yönetilen tohum yatırım turunda 600.000 dolar fon topladı.

Ekip, Eylül 2020’de Pantera Capital, Binance Labs ve Three Arrows Capital liderliğindeki 5 milyon dolarlık ek bir özel finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.

Özel satış turu ayrıca Coinbase Ventures, Galaxy Digital, CMS Holdings gibi diğer önde gelen girişim sermayesi şirketleri, kripto para borsaları ve risk sermayedarları yer aldı.

DODO coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DODO coin 4,96 TL‘den işlem görüyor. DODO fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. DODO token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

DODO coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DODO token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Mart ayı itibariyle DODO token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 8,51 dolarla kaydetti. Bununla birlikte DODO token yılın en düşük seviyesini ise 0.06237 dolarla belirledi.

DODO coin grafiği

Anlık olarak güncellenen DODO coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte DODO coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala