bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,000.68 2.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,222.76 4.57%
bnb
BNB (BNB) $ 571.59 0.92%
solana
Solana (SOL) $ 154.74 7.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510696 3.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481158 3.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.164501 3.48%

Zcash’te 36 Milyon Dolarlık Hazineyi Kontrol Edecek Beş Üyeli Bir Kurul Oluşturulacak

board members

Yeni üyeler kurulu, Zcash faaliyetlerini ve gelişimini yöneten en büyük fon kontrolörü olacak. Zcash Vakfı, 36 milyon dolarlık bir hazineyi denetlemek için beş üye seçecek. Vakıf, geçtiğimiz aylarda bu tür bir teklife halkın ilgisinin arttığını söyledi. Hareket, topluluk temelli yönetişimin kripto para pazarında yer edinmesi sonrasında geldi.

Gizlilik protokolü Zcash’e adanmış bir kamu yardım kuruluşu olan Zcash Vakfı, 420.000 ZEC’in (haberin yazımı zamanında 36 milyon dolar) dağıtılması için daha iyi bir topluluk odaklı süreç sağlamak için Topluluk Danışma Paneline (CAP) yeni üyeler seçecek.

Vakıf, Zcash ve daha geniş token uygulamaları konusundaki anlayışlarına göre beş üyenin seçileceğini söyledi. Zcash’in kurucusu Zooko Wilcox’a göre “yeni beş kişilik komite, öngörülebilir gelecekte ekosistemdeki en büyük fon denetleyicisi olacak.”

CAP, Zcash için yönetişim kararlarının alınmasına yardımcı olan, Zcash Vakfı tarafından incelenmiş bir topluluk üyeleri kuruludur. Vakıf, bu kararların hiçbirinin bağlayıcı olmadığını ve üyelerin Zcash ağında herhangi bir önemli teknik değişiklik (hard fork uygulamak gibi) belirleyemeyeceğini belirtti.

Topluluk Talebini Karşılamak

Sorun, CAP’nin yeni üyelere açılması çağrısında bulunan Zcash yönetişim forumundaki yorumlarla başladı. Sonrasında 35’ten fazla üye (geçtiğimiz aylarda) Vakfa katılmakla ilgilendiklerini söyledi.

Vakıf, bunları göz önünde bulundurarak, Zcash kod geliştiricisi Electric Coin Company ile istişare içinde, topluluğun talebini kabul etti.

“Bu süreçte geliştirme fonu Zcash Uygulama Önerilerinin benzer bir şekilde; topluluk duyarlılığını toplayan, geçmiş deneyime dayalı, daha etkili ve meşru bir sonuç doğuracağına inanıyoruz.”

Üyeler iki şekilde katılabilir. İlk olarak, 62 üyeli mevcut Topluluk Danışma Panelinin herhangi bir üyesi 1 Eylül’e kadar kaydolabilir veya ikinci olarak, 1 Eylül’e kadar mevcut bir üyeden davet alabilir.

Hareket, topluluk odaklı yönetişimin -Yearn Finance gibi DeFi projelerinin- kripto para alanında daha geniş bir şekilde öne çıkmaya başladığı bir zamanda geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala