bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

Yuga Labs, Fikri Mülkiyet Lisans Anlaşması Yaptı

yuga labs fikri mulkiyet lisans anlasmasi yapti

NFT sektörü her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Yeni projeler üzerinde çalışan ve Bored Ape Yacht Club’ın arkasındaki şirket olan Yuga Labs, yeni bir çalışmaya imza attı. Yuga Labs, CryptoPunk ve Meebits koleksiyonlarının sahipleri için uzun zamandır beklenen fikri mülkiyet (IP) lisans anlaşmasını yayınladı.

Yuga Labs NFT’leri Ticari Projeler İçin Kullanabilecek

NFT sektörünün önde gelen projelerinden Yuga Labs, CryptoPunk ve Meebits NFT sahipleri için uzun zamandır beklenen fikri mülkiyet (IP) lisans anlaşmasını yayınladığını duyurdu.

yuga labs fikri mulkiyet lisans anlasmasi yapti

CryptoPunk ve Meebits NFT sahipleri, mart ayından beri bu duyuruyu bekliyordu. Anlaşmaya göre, bir NFT sahibi NFT’lerine dayalı projeler ve ürünler oluşturmak için tam ticarileştirme hakkı alacak. Yapılan anlaşmayla birlikte Bored Ape Yacht Club’ın sahip olduğu fikri mülkiyet hakları diğer koleksiyonlar için de eşit hale getirilecek.

Hatırlatacak olursak Yuga Labs, CryptoPunks ve Meebits NFT koleksiyonlarını satın aldığını duyurmuştu. Bu hamlenin ardından şirket, Meebits NFT’lerinin ikincil satışlarında yüzde 5 telif ücreti alacağını söylemişti.

Bununla birlikte Yuga Labs IP’ye sahipken, NFT sahiplerine lisans vermeye başladı. Daha önce, koleksiyon sahipleri Larva Labs, IP lisansını farklı şekilde ele almış ve koleksiyonların fikri mülkiyet haklarını elinde tutmuştu.

Son zamanlarda birçok NFT üreticisi, fikri mülkiyet haklarını ele almak için farklı yaklaşımlar benimsemeye başladığı görüldü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala