bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

YoBit nedir?

YoBit nedir

YoBit, çok sayıda kullanıcıya hizmet veren Rusya merkezli bir kripto para borsası olarak ifade edilebilir. YoBit, sunduğu platform aracılığıyla kullanıcılarının kripto para alıp satabilmesi gibi çok sayıda hizmete olanak veriyor. Platform tarafından YoBit token adında bir kripto paranın piyasaya dahil edildiğini görüyoruz. Bu içerik boyunca YoBit borsasından, faaliyetlerinden ve YoBit token’den bahsediyor olacağız.

Rusya merkezli bir kripto para teşebbüsü olarak faaliyetlerine başlayan YoBit o gün bugündür ekosistemdeki kullanıcılara hizmetlerini vermeyi sürdürüyor. Piyasada çok sayıda kripto para borsasının bulunduğunu söylemek mümkün. Kullanıcıların kullanımına sunulmuş bu kadar fazla borsa olmasının arkasında ise bir sebep yatıyor. Kripto paraların durdurulamaz büyüme oranları borsa sayısının da artmasına sebep oluyor diyebiliriz. Bitcoin (BTC) öncülüğünde yola çıkan kripto paralar, işlem gördükleri ilk andan itibaren büyük bir hızla büyüdü. Her geçen gün yeni projelerin bu yenilikçi ekosistemde ortaya çıktığını görüyoruz. Bu yeni projeler de yeni kullanım alanları meydana getirdiği için yeni kullanıcıların piyasaya dahil olmasına yol açıyor. Piyasada yer alan çok sayıda kripto paranın alınıp satılması için ise borsa platformlarına ihtiyaç duyuluyor. Eskiden sınırlı sayıda güvenilir nitelikli borsa platformu ekosisteme hizmet verirken artık bu sayının yükselişe geçtiğini söylemek mümkün. İşte YoBit borsası da ekosistemdeki kullanıcılara kripto para alım satım hizmet sunan platformlar arasında yer alıyor.

YoBit exchange

YoBit token ise YoBit platformunda kullanılan kripto para olarak karşımıza çıkıyor. Çok fazla yaygın bir kullanım alanına sahip olmadığını gördüğümüz bu tokenler sınırlı sayıda arz edilmiş. Üstelik YoBit token yalnızca birkaç kripto para borsası üzerinde işlem görüyor. Buna göre bu token’e piyasada fazla rağbet duyulmadığını söylemek hiç de yanlış olmaz. Öte yandan borsaların kendi platformları adına çıkardıkları kripto paraların genellikle geniş bir kullanım alanına sahip oldukları görülüyor. Buna rağmen işler Yobit token’de bu şekilde ilerlememiş.

YoBit Borsası Özellikleri

YoBit yenilikçi bir kripto para alım satım platformu şeklinde tanımlanabilir. Kullanıcıların kaliteli ve güvenli bir şekilde kripto para alıp satmaları için tasarlanan platform çok sayıda müşteriye sahip ve uzun yıllardır hizmetlerini sürdürüyor. Platformda 500’e yakın farklı kripto paranın yer aldığı ifade ediliyor. Bu kripto paralarla yaklaşık 9 bin adet farklı işlem çifti oluşturulmuş. Bu verilerden yola çıkarak YoBit borsa platformunda yer alan kullanıcılara oldukça geniş ölçekte kripto para alım satım hizmeti sunulduğu çıkarımı yapılabilir. Bunların yanı sıra platform tarafından sağlanan kolay kullanımlı ara yüz kullanıcıların hiçbir zorluk yaşamadan işlem gerçekleştirebilmelerini mümkün hale getirmeyi hedefliyor.

YoBit borsasında gerçekleşen her işlemden belirli oranda ücret tahsil ediliyor. Buna göre kullanıcıların girdiği piyasa yapıcı emirlerden, emrin türüne göre komisyon alınıyor. Bu komisyon ise %0,2 oranını kesinlikle geçmiyor.

YoBit borsa

YoBit Ne Zaman Kuruldu?

YoBit kripto para borsası Avrupalı bir grup bağımsız geliştirici tarafından ilk olarak 2014 yılında kuruldu. Panama sınırları içerisinde faaliyet veren bu grup YoBit’i kısa bir süre içerisinde başarılı bir borsa haline getirmeyi başardı. 2014 yılı, kripto paraların henüz bu denli popüler olmadığı yıllar arasında gösterilebilir. Hatta bu yıllarda 2017’de yaşanan büyük patlamanın dahi olabileceği kestirilemiyordu. YoBit işte tam bu zamanda faaliyetlerine başladı ve kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başardı. Kripto para borsaları bu yenilikçi ekosistemin büyümesi ve yeni kullanıcıların bu alana dahil olması adına oldukça büyük bir öneme sahip. Kullanıcıların kripto para satın alabilecekleri yeni platformların bulunması ve bu platformların kolay kullanımlı ara yüzler vasıtasıyla kullanıcılara hizmet etmesi ekosistem için olumlu sonuçlar doğuracaktır. Kullanıcılar, mağdur olmadan diledikleri kripto para işlemlerini yaptıkça bu yeni para birimlerinin de benimsenme oranı artış gösteriyor. Bu noktada YoBit borsasının da üstüne düşeni yaparak faaliyetlerini başarıyla yönettiğini belirtelim. Ancak tabi ki aşağıdaki başlıkta ele alacağımız güvenlik hususunda kullanıcıların dikkatli davranması gerekiyor. YoBit borsası ekibinin dünyanın dört

YoBit

YoBit Güvenli Mi?

Kripto para piyasası her geçen gün büyük bir hızla büyümeye ve yeni kullanıcılara hitap etmeye devam ediyor. Elbette ki bu büyüme esnasında kullanıcılar çeşitli sorunlarla da karşılaşıyor. Üzülerek belirtmek gerekiyor ki bu sorunlar arasında birtakım güvenlik hususları da yer alıyor. Kullanıcıların bu hususlarda dikkatli olmaları ve araştırmalarını detaylıca gerçekleştirerek ona göre hareket etmeleri gerekiyor. Kripto para borsaları da piyasadaki bu güvenlik sıkıntısının farkında. Buna göre çeşitli tedbirlerin bu platformlarca alındığını söyleyebiliriz. Özellikle yasadışı faaliyetleri önlemeye yönelik uygulanan tedbirler çoğu borsa tarafından benimsenmiş. Bu tedbirlerin en bilindik olanları arasında Müşteri Tanı (KYC) ve Kara para aklamayı Önleme (Anti Money Laundering) gibi uygulamalar yer alıyor. YoBit borsası da bu uygulamaları platformunda benimsemiş diyebilmek isterdik ancak ekibin aldığı karara göre borsadaki kullanıcıların anonim kalabilmeleri mümkün. Yani herhangi bir kimlik doğrulaması şartı YoBit tarafından sağlanmıyor. Bu durumu farklı şekillerde yorumlamak mümkün. Ancak teknik açıdan YoBit platformunun sağlam bir yapıya sahip olduğu borsa ekibi tarafından ifade ediliyor. Yine de hacker’ların kendilerini her gün geliştirdiğini bilmekte fayda var. Borsa, sahip olduğu teknik altyapı sayesinde kullanıcılarının güvenle işlem yapabilmelerini sağlamayı hedefliyor.

Geleneksel finansal sistemde dahi kullanıcıların çeşitli güvenlik sorunları yaşadığı herkesin malumu. Bu yüzden kripto para severlerin kendi tedbirlerini de almaları çoğu uzman tarafından tavsiye ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala