bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,099.17 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.48 1.55%
bnb
BNB (BNB) $ 592.31 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 147.78 1.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533566 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458034 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16274 1.57%

Yerli şirketten bir ilk: Tarımsal varlıklar blokzincire taşınıyor 

cropt

Gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu tarım ürünlerine sıçramış vaziyette. Tarımsal varlıklara token’lar yaratan yerli şirket Cropto’nun çıkardığı token’lar türünün öncüsü niteliğinde. Mısır, buğday ve arpa token’ları piyasaya süren şirket, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında yeni iş birliklerini açıkladı. 

Basın toplantısında aktarılan bilgilere göre, geçen yıl piyasaya sürülen Cropto token’lar 4,4 milyon dolar işlem hacmine ulaşmış vaziyette. Cropto’nun CEO’su Demir Aksoy söz konusu işlem hacminin 24 bin tekil kullanıcıdan geldiğini belirtti.

İlk fiziksel ürün teslimi gerçekleştirildi

Cropto’nun çıkardığı token’ların fiziki karşılığı olduğunu vurgulayan Aksoy, geçtiğimiz günlerde 27 bin adet Cropto Buğday (CROW) token sahibi yatırımcısına ilk fiziksel ürünün teslimini yaptıklarını açıkladı. Basınla paylaşılan metinde “AgriFintech’e başvuran 27 bin adet Cropto Buğday Token (CROW) sahibi Cropto Token yatırımcısına 27 bin adet CROW karşılığında 27 bin kg (27 ton) fiziksel buğday teslimi, Samsun Tekkeköy’de bulunan SH Lojistik depolarından, tarafların yetkilileri ve yeminli mali müşavir huzurunda ve noter tasdiki ile gerçekleştirildi” ifadeleri yer aldı. 

Tarım emtia fiyat artışı oranında kazanım

Cropto token’ları listeleyen kripto para borsaları Bitlo ve CoinTR’yle iş birliği protokolleri imzalayan Cropto CEO’su, “Başta buğday, arpa, mısır ve fındık olmak üzere tarım ürünlerine yatırım yapmak için ‘Cropto yeter’ diyoruz ve ülkemizin ve dünyanın herhangi bir bölgesindeki herhangi bir insanın herhangi bir zaman diliminde istediği miktarda tarım ürünlerini satın alabileceği bir ortam sunmaktayız” diye konuştu. Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cropto, yatırımcılar için güvenilir stabilcoin’lerin (Tether, USDC gibi) sunduğu yatırımda güvenli bir liman olma özelliği yanında tarım emtia fiyatlarının artışı oranında kazanım imkanı sunmaktadır.”

Cropto token nedir? 

Temsil ettikleri fiziksel varlığın veya finansal ürünün değerini yansıtan varlığa dayalı token’lar, fiziki varlığın birtakım özellik bilgileriyle blokzincire taşınması karşılığında, yani blokzincir dağıtık veri tabanında kaydının oluşturulmasıyla üretiliyor. Cropto Token’lar, dijital olarak blokzincir teknolojisi ile oluşturulmadan önce token’lara karşılık gelen tarımsal ürünün fiziksel olarak tedariğini sağlıyor. Akabinde, belli kalite şartlarını taşıyan depolarda muhafaza edilen her bir 1 kg tarımsal ürüne karşılık 1 adet token oluşturularak Cropto Tarım Token’larının yaratım süreci gerçekleştiriliyor.

17 adet tarımsal ürün

Cropto Tarım Token’larının fiyatları ise tedarik edilen tarımsal ürünlerin fiyatları ile ilişkili oluşuyor ve piyasa fiyatları ile token fiyatları şekilleniyor. Tüm dünyada en fazla tarımı yapılan buğday, arpa ve mısır ürünlerine karşılık Cropto Buğday Token, Cropto Arpa Token ve Cropto Mısır Token’lar, tarımsal ürünlere yatırım yapmanın benzersiz ve güvenilir bir yolunu sunuyor.  Cropto Token’lar aynı zamanda bu üç ana ürüne ilaveten fındık, pirinç, çavdar, yulaf, zeytin, pamuk, soya fasulyesi gibi 17 adet tarımsal ürüne karşılık oluşturuluyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala