bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,764.28 0.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,906.76 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 588.55 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 144.05 1.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504125 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438286 2.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140523 2.69%

Tether (USDT) 100 milyar dolara ulaştı: Risk var mı?

Tether (USDT) kurtarma

Tether’in (USDT) piyasa değeri 100 milyar dolara ulaştı. Tether ekibi, USDT’yi blokzincirler arasında taşıyabilen resmi bir kurtarma aracı oluşturdu.

Kripto sektörüne günden güne daha fazla yatırımcının giriş yapması, sermaye miktarını da artırdı. Son verilere göre, 2 Mart tarihinde kripto piyasasına 48,54 milyar dolarlık rekor sermaye girişi gerçekleşti.

Para girişi, dünyanın en yaygın kullanılan stablecoin’i Tether’e (USDT) yaradı. USDT’nin piyasa değeri 100 milyar dolara ulaştı. Böylesine büyüyen bir stablecoin, akıllarda soru işareti bıraktı. Kripto yatırımcıları, USDT üzerinde bir risk olup olmadığını düşünmeye başladı.

Tether, soru işaretlerini gideren bir girişimde bulundu ve USDT’yi blokzincirler arasında taşıyabilen resmi bir kurtarma aracı oluşturdu.

tether kurtarma girişimi

Tether (USDT) güvenlik önlemi aldı

Kripto para piyasasının artan benimsenmesiyle paralel bir büyüme kaydeden Tether (USDT), 100 milyar dolar piyasa değerine ulaştı. 100 milyar dolar USDT’nin dolaşımda yer alması, risk konusunu gündeme getirdi.

Tether şirketi, risk ortamını yok etmek için yeni bir girişimde bulundu. Tether erişilebilir ve güvenilir olma tahhüdünü bir adım ilerletti. Stablecoin ihraççısı, yayımladığı blog gönderisinde, USDT’yi blokzincirler arasında taşıyabilen resmi bir kurtarma aracı oluşturduğunu açıkladı.

Kurtarma aracının çalışma mekanizması ise oldukça basit. Kullanıcılar, yanıt vermeyen bir blokzincirindeki adreslerinin sahipliğini ve desteklenen başka bir blokzincirindeki alıcı adresini doğrulayabilecek ve Tether, USDT’yi aralarında aktaracak.

Ayrıca Tether, birçok blockchain’e entegrasyon kurarak riskleri minimalize ettiğini ve bunun devam edeceğini aktardı. Şirket, blockchain seçiminde potansiyel risklerin ve güvenlik açıklarının değerlendirildiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala