bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

WazirX, Kara Para Aklama Suçlamasıyla Karşı Karşıya

wazirx kara para aklama suclamasiyla karsi karsiya

Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından birisi olan WazirX, kripto yoluyla 350 milyon dolar aklamakla suçlanıyor. Kripto para borsası WazirX’in kurucularının ülkeyi çoktan terk ettiği aktarılıyor.

Binance’in Sahibi Olduğu WazirX’te Kara Para Aklama Soruşturması

Economic Times’ın haberine göre, Binance’in sahibi olduğu WazirX, 350 milyon doları aşan kara para aklama şüphesiyle Hindistan’da soruşturma altında. Son dönemde kripto para birimlerine karşı yaptırımlarını artıdan Hindistan, ülkenin en büyük kripto para borsasına dava açılmış durumda. Davanın konusu, 350 milyon dolara eşdeğer 27.9 milyar rupi değerindeki kripto işlemlerinin gizlenmesi. Dava ayrıca, WazirX’in sahibi olan ve davayı başlatan gizli işlemlerin alıcısı olan Binance isimli başka bir büyük kripto para borsasını da içeriyor. WazirX kripto para borsası 2019 yılında dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından satın alınmıştı.

wazirx kara para aklama suclamasiyla karsi karsiya 2

350 milyon dolarlık kara para aklama davasına ek olarak, WazirX, ayrıca yabancı müşterilere ticaret altyapısına erişim sağlamak ve Hindistan’da KYC ve AML ilkelerini uyarında yasak olan diğer kripto para borsaları aracılığıyla müşteri hesaplarına para yatırmalarına izin vermekle suçlanıyor. Son olarak Hindistan’da faaliyet gösteren WazirX’in iki kurucusu olan Siddharth Meron ve Nishal Shetty’nin borsanın aktif yönetiminden çekilerek Nisan ayında Hindistan’dan ayrılmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala