bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,029.96 0.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.24 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 578.04 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 173.28 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521917 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483548 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153824 0.54%

WAXP Coin Nedir?

WAXP Coin Nedir

WAXP coin, dünya genelinde yer alan çok sayıda kullanıcıya hizmet veren bir blockchain platformunda yer alan kripto paradır. Worldwide Asset eXchange olarak bilinen bu platform kısaca WAX şeklinde ifade ediliyor. Burada kullanılan kripto para sie WAXP coin’lerdir. Söz konusu platform bir blockchain ekosistemi olarak işlev sürdürüyor. Kullanıcılarına NFT alıp satma gibi çok sayıda hizmet vadeden bu platform birçok unsurun bir araya gelmesiyle oluşuyor. Platformun internet sitesinde yer alan verilere göre WAXP coin projesi dünyadaki en güvenilir ve çevre dostu NFT, video oyunu ve dijital varlık toplama platformudur. Kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri favori markalar ve metaverse’lerde toplanabilecek dijital değerler burada yer alacak. NFT alanı son zamanlarda kripto para piyasasını kasıp kavuran bir trend haline geldi. Geliştiriciler bu trende kulak tıkamıyor ve bu alanda hizmet verecek yeni platformlar geliştiriyorlar. Oyunculuk ya da metaverse ekosistemlerinde toplanabilecek dijital varlılar da bu trenler arasında bulunuyor. Wax platformu kullanıcılarına tüm bu alanlarda hizmetler sunacak. Okumakta olduğunuz içerik boyunca Wax platformundan ve bu platformun kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Üstelik burada kullanılan kripto para WAXP coin hakkında bazı ilgi çekici verileri yine bu yazıda paylaşacağız.

WAX (WAXP) e-ticaret işlemlerini daha hızlı, daha basit ve daha güvenli hale getirmek için tasarlandı. Wax platformunu 2017 yılında piyasaya sürülen amaca yönelik olarak oluşturulmuş bir blok zinciri şeklinde de tanımlayabiliriz . WAX blok zinciri, konsensüs mekanizması olarak seçilmiş hisse kanıtı (DPoS) kullanır. Platform, bir diğer blochain platformu olan EOS ile tam uyumludur. WAX tarafından geliştirilen özel özellikler ve teşvik mekanizmaları platformu daha dinamik hale getiriyor. WAXP coin’ler burada kullanılan kripto paralardır. Platformdaki her türlü işlem bu kripto para aracılığıyla gerçekleştiriliyor. WAXP coin’ler tekliflere oy verme ya da platformdaki elektronik ticaret işlemlerinde aktif olarak kullanılıyor.

WAXP

WAXP Coin Ne Zaman Çıktı?

WAXP coin projesi William Quigley ve Jonathan Yantis tarafından ortaklaşa kuruldu. William Quigley, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde okudu ve ardından Disney’de çalıştı. 1990’ların başında Disney’den ayrıldıktan sonra Harvard’da MBA derecesi aldı ve bir risk sermayedarı oldu. Zamanla Idealab’da genel müdür oldu. WAX’ı yaratmanın yanı sıra, Magnetic’te genel müdürdür. Jonathan Yantis ise WAX’ta ve OPSkins’te operasyon müdürü olarak çalışıyor. WAXP coin projesinin kurucularının sahip olduğu deneyimler, platformun kullanıcılarına iyi bir şekilde hitap etmesine zemin hazırlamış. Kurucular sektörden ve kullanıcı ihtiyaçlarından anlayan isimlerden oluşuyor. NFT ya da video oyunları gibi popüler alanlar çok sayıda kullanıcıya sahip. Kripto para severler bu alanlarda verilecek hizmetlere muhtaç diyebiliriz. Bu ihtiyaç Wax platformu gibi ekosistemlerle karşılanabilir. Bu durum hem platform hem de ekosistemdeki kullanıcılar için karşılıklı fayda sağlayacak sonuçlar doğuruyor.

WAXP Coin Fiyatı Nedir?

WAXP coin fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Wax platformunun ekibi projelerinin topluluğa tanıtılması için detaylı bir tanıtıcı evrak hazırlamış. Bu evrakta WAXP coin’ler hakkında da dikkat çeken bilgiler yer alıyor. Buna göre bu kripto para piyasaya en fazla ne kadar arz edilecek belirli değil. Ancak projenin token verilerine göre toplam arzın 3,8 milyarı geçmeyeceği belirtiliyor. Yine de bu kripto paranın sınırlı arzlı olmadığın ifade etmemiz gerekiyor. Dolaşımda bulunan WAXP coin sayısı ise 1,8 milyar civarında seyrediyor.

WAXP coin

WAXP Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Waxp coin [mcryptocoin=”WAXP” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. Waxp coin fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”WAXP” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. Waxp coin’in  son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”WAXP” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”WAXP” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

WAXP Coin Kaç Dolar?                           

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Waxp coin [mcryptocoin=”WAXP” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle Waxp coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 2,57 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Waxp coin yılın en düşük seviyesini ise 0,034 dolarla belirledi.

WAXP Coin Nasıl Çalışmaktadır?

Hedeflerine ulaşabilmek için WAX ekibi kaliteli bir blockchain platformuna ihtiyaç duydu. Burada merkezi olmayan uygulamalar (DApp), borsalar ve NFT’ler kullanıcılar tarafından değerlenirilebilecek.  Blockchain teknolojisinden güç alan Wax platformu kullanıcılarına en iyi şekilde hizmet ediyor. WAX Cloud Wallet, SSO ve OAUTH gibi hizmetler, e-ticaret işlemlerini destekliyor. Üstelik yerel bir RNG hizmeti ve bir geliştirici portalı olarak da hizmet veren platform geliştiricileri cezbediyor. WAX’ın blok zinciri mimarisi, müşteriler için 500 milisaniyelik blok süresini ve sıfır ücretli işlemleri destekler. Ayrıca blok üreticilerinin seçimine ve iyileştirme tekliflerine katılma imkanı da platformdaki kullanıcılara sağlanıyor. WAXP coin tarafından işlevsel hale getirilen bu platformun sahip olduğu yapı kripto para piyasasının temel felsefesiyle de doğrudan uyumluluk gösteriyor.

WAXP Nedir

WAXP Coin Nasıl Satın Alınır?

WAXP coin satın almak için kullanıcıların öncelikle tercih edebilecekleri yöntem kripto para borsalarından geçiyor. Bu kripto paranı alım satımına imkan veren platformlar arasında Binance, KuCoin, Bithumb, Gate.io, Huobi Global ya da Bittrex gibi ünlü isimler yer alıyor. Dünyanın en büyük borsalarından Binance WAXP coin için çeşitli işlem çiftleri oluşturmuş. Bu işlem çiftlerini şu şekilde sıralayabiliriz. USDT, BUSD, BTC ve BNB. Kullanıcılar bu kripto paralardan herhangi birisini tercih ederek Binance üzerinden WAXP coin satın alabilirler. Diğer platformlarda başka kripto paralar aracılığıyla satın alma yapmak da mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala