bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,550.29 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.69 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 612.11 0.72%
solana
Solana (SOL) $ 144.53 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533985 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477768 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151579 0.14%

Vitalik Buterin, Stock to Flow Modelini Eleştirdi

Vitalik Buterin Stock to Flow Modelini Eleştirdi

Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin, Blockchain odaklı paylaşımlarına devam ederken eleştirilerini de ihmal etmiyor. Genellikle Bitcoin maksimalistleri ile tartışmalara giren Ethereum kurucusu Buterin, bu sefer de Stock to Flow (S2F) modelini ve kullanımını eleştirdi.

Vitalik Buterin, Stock to Flow Modelini Umut Satmak Olarak Nitelendirdi

Stock to Flow modelindeki stok (Stock), bir varlığın mevcut rezervini, akış (Flow) ise yıllık üretimini ifade etmektedir. Kabaca stok/akış formülüyle gösterilen Stock to Flow ise bir varlığın mevcut toplam arzına, mevcut üretim hızıyla, kaç yılda ulaşılabileceğini hesaplar. Ancak bu model, çoğu finansal uzman tarafından yanlış bir gösterim olarak kabul edilmektedir. Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin de bu isimlerden birisi.

Twitter kripto fenomenlerinden birisi olan PlanB tarafından ortaya atılan modeli eleştiren Buterin, konu hakkında şunları söyledi:

“Stock to Flow modeli şu anda hiç iyi görünmüyor. Böbürlenmenin kabalık olduğunu biliyorum ama bence insanlara sahte bir kesinlik hissi ve fiyatın artacağı yönünde bir algı veren bu finansal modeller oldukça zararlı ve tüm alayları hak ediyorlar”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala