bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,757.08 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.71 4.68%
bnb
BNB (BNB) $ 606.30 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 144.31 9.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517533 4.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468229 5.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149737 7.38%

Vitalik Buterin, Ethereum Blockchain Mutabakatı ile İlgili Uyardı

vitalik buterinden gizlilik onerisi3

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, farklı blockchain ağlarını birbirine bağlayan köprülerin artan eğilimi hakkındaki düşüncelerini ortaya koydu. Blok zinciri birlikte çalışabilirliğine artan ihtiyaçla birlikte, köprü kavramı çekiş kazanıyor. Ancak Buterin, bu yapıların getirdiği potansiyel sistemik riskler konusunda uyarıda bulundu. Kullanımlarına ilişkin yönergeler önerdi. Ek olarak, Buterin belirli bir mekanizmaya, atomik takaslara atıfta bulundu.

Vitalik Buterin’den Ethereum Blockchain Mutabakatı ile ilgili Uyarı

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum’un fikir birliğini blokları doğrulama ve ağı güvence altına alma temel işlevlerinin ötesine esnetmenin tehlikelerine dair uyarıda bulunan uzun bir blog yazısı yayınladı. Ethereum mutabakatı, blokların Eylül 2022’de “Birleştirme” ile uygulamaya konulan risk kanıtı mekanizması tarafından doğrulandığı süreçtir.

Buterin, Ethereum’un mutabakatını aşırı yüklemeyin başlıklı bir blog yazısında Buterin, Ethereum’un ağ mutabakatını başka şeyler için kullanmanın ekosistem için yüksek sistemik riskler getirebileceği ve cesaretinin kırılması ve direnilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Buterin, Ethereum ağının fikir birliğini, yaklaşık 18 milyon ETH veya yaklaşık 34 milyar dolar değerinde doğrulayıcılar tarafından güvence altına alınan bir kripto ekonomik sistemle karşılaştırdı. Bu doğrulayıcılar, her 6,4 dakikada bir bloğu sonlandırıyor. Bu sistem, bir hata veya kasıtlı bir yüzde 51 saldırısı nedeniyle fikir birliği başarısız olursa zincirin uygun şekilde kurtarılmasını sağlayan geniş bir geliştiriciler ve kullanıcılar topluluğu tarafından destekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala