bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,998.34 0.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,914.78 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 589.60 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.91 0.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503996 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437903 1.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140592 2.22%

Vitalik Buterin Artık Milyarder Olmadığını Açıkladı

Vitalik Buterin Artik Milyarder Olmadiğini Açikladi

Kripto para sektörü her ne kadar çok hızlı gelişen bir ekosisteme sahip olsa da, fiyat bazında oldukça dalgalı bir geçmişe sahip. Özellikle Bitcoin (BTC) 2008’den bu yana birçok kez zirveyi görürken, beraberinde derin düşüşler de yaşadı. Kripto piyasası da liderini takip eden bir şekilde sık sık bu tarz düşüşler yaşıyor. Bu düşüşlerden de şüphesiz en çok varlıklarını kriptodan elde edenler etkileniyor. Bu isimlerden birisi olan Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin de kısa bir süre önce Twitter üzerinden artık milyarder olmadığını belirtti.

Vitalik Buterin Artık Milyarder Olmadığını Açıkladı

Vitalik Buterin Milyarderliğini Kaybettiğini Söyledi

Ethereum‘un Kurucusu Vitalik Buterin, Cardano’nun Kurucusu Charles Hoskinson ve Joseph Lubin de dahil olmak üzere diğer birkaç geliştirici, 2014 yılında Ethereum platformunu geliştirdi. Vitalik, Kasım ayında ETH olarak yaklaşık 1.5 milyar dolar değerinde olan bir dijital cüzdana sahip durumda.

Ancak o zamandan beri, Ethereum’un (ETH) fiyatı yaklaşık yüzde 55 düştü ve bu da Vitalik’i milyarder statüsünden etmiş durumda. Diğer taraftan servetlerinin büyük bir bölümünü kaybeden diğer kripto milyarderleri arasında Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ilk sırada yer alıyor. Öyle ki milyarderlerin Bloomberg derecelendirmelerine göre CZ’nin net varlığı 80 milyar dolardan fazla (servetinin yüzde 84’ü) azaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala