bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,668.67 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,741.45 8.69%
bnb
BNB (BNB) $ 612.69 4.45%
solana
Solana (SOL) $ 177.32 4.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.540068 1.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.498827 2.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.166303 5.85%

VanEck CEO’sundan iddialı Bitcoin (BTC) demeci

microstrategy 10 milyon dolar degerinde 480 bitcoin satin aldif

ABD’nin en büyük varlık yönetim şirketlerinden VanEck CEO’su Jan van Eck hafta sonu katıldığı bir televizyon programında Bitcoin’den (BTC) övgüyle bahsederken gelecek yıla dair beklentilerini paylaştı.

Kripto paralara uzun süredir ilgi duyduğundan bahseden Jan van Eck, 2017 yılında spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) listelemek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuran ilk şirketlerden biri olduklarının altını çizdi. SEC’in başvuruları reddetmesine ve süreci yokuşa sürmesine rağmen pes etmeyen VanEck yöneticisi, son değişiklik ile fonun hisse kodunu “HODL” yaptıklarını belirtti.

VanEck CEO’su BTC’de rekor bekliyor

Televizyon programında Bitcoin’in 2024 beklentilerine dair konuşan Jan van Eck, lider kripto paranın önümüzdeki sene 69 bin doları geçeceğinden emin olsa da net bir fiyat tahmini paylaşmadı. Finans dünyasının tanınan ismi, BTC yarılanması ve ETF başvurularının onayı halinde kripto paralarda yükseliş beklerken Bitcoin ve ons altın’ın makro anlamda benzerliğine dikkat çekti.

‘Bitcoin bir değer deposu’

Piyasa beklentisinin ardından kripto paralar hakkındaki olumsuz eleştirilere yanıt veren VanEck yöneticisi, Bitcoin’in finansal balon olduğuna dair görüşü çürüttü:

“Şimdiye kadar balon olan hiç bir şey ileriki tarihlerde daha iyi performans göstermedi. Bitcoin gelecekte de var olacak bir değer deposu.”

Son olarak geçtiğimiz hafta JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’un kripto paraların finansal suçlardaki rolüne ilişkin verdiği demece atıf yapan Jan van Eck, geleneksel finans yöneticilerinin aynayı kendilerine çevirmeleri gerektiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala