bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,410.53 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,950.15 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 570.89 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 161.87 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515596 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458216 0.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150576 2.33%

Grayscale’dan Bitcoin ETF yatırımcılarına vergi açıklaması

grayscalein bitcoin etfsi reddedilirse sermayesini iade edeceksdff

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) yeşil ışık yakacağına dair söylentiler yayılmaya devam ederken kripto varlık ihraççısı Grayscale, yatırımcıların kafasını karıştıran vergilere dair açıklama yaptı.

Grayscale, hali hazırda borsalarda işlem gören GBTC kodlu vadeli Bitcoin ETF’inin SEC onayı ile spot fona dönüştüğü takdirde diğer rakiplerine kıyasla dezavantajlı durumda olmayacağını belirtti. Yetkililer, GBTC fonunda payı olan yatırımcıların sermaye kazancı vergisinden muaf olacağının altını çizdi.

Kripto varlık yöneticisi bu açıklama ile birlikte son günlerde yayılan dedikoduyu yalanladı. Sosyal medya ve basına yansıyan haberlere göre GBTC’nin vadeliden spota dönüşümü, defter değerinin değişmesi nedeniyle yatırımcıların ek gelir vergisi ödemesine yol açacaktı.

“Yakın zamanda paylaşılan raporlar, yatırım fonları için geçerli bir durum olan nakit ödemelerinde GBTC hissedarlarının vergi dezavantajı yaşayacağı gibi yanlış bilgiler içeriyor.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin ETF’lerine önümüzdeki yılın ilk haftalarında onay vermesi bekleniyor. SEC, son zamanlarda spot kripto fonu için kapısını çalan BlackRock, Fidelity, Grayscale ve Franklin Templeton gibi şirketlerle dirsek temasında.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala