bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,577.77 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.28 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 585.31 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52746 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459576 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149206 4.15%

BlackRock ve SEC yetkilileri spot Bitcoin ETF’i için toplandı

BlackRock Kriptoya Can Suyu Oldu Gozler SECin Tepkisinde33222

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) son zamanlarda Bitcoin ETF’i için kapısını çalan şirketlerle sık sık görüşüyor. Bloomberg’de çalışan ETF analisti James Seyffart, SEC ile dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın yakın tarihte üçüncü kez bir araya geldiğini belirtti.

“Önemli bir gelişme yok ancak son günlerde dört farklı fon ihraççısı Bitcoin ETF başvurularına dair SEC ile bir araya geldi. Grayscale, Franklin Templeton ve Fidelity geçtiğimiz haftalarda Komisyon ile toplantı yaparken BlackRock son dönemde üçüncü kez görüştü.”

BlackRock ve SEC arasındaki Bitcoin toplantısına iki tarafın da finansman temsilcilerinin katıldığını belirten Seyffart, yetkililerin kripto fonu hakkında görüş alışverişi yaptığını belirtti.

Dev varlık yöneticisi, Grayscale’ın Komisyon karşısında elde ettiği zaferin ardından ABD’de bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ihraç etmek için SEC’in kapısını çalmıştı. Kripto para yatırımcıları ve sektörden önemli isimlerin çoğu SEC’in önümüzdeki yıl başında başvurulara yeşil ışık yakacağına inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala