bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,094.64 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.71 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 594.21 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51686 2.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457195 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148904 0.19%

Uzmanlara göre SEC, Coinbase davası sonrası tökezlemeye açık

sec eski coinbase calisaniyla anlasmaya yaklasti

Geçen hafta görülen SEC-Coinbase davasının ardından düzenleyici aleyhine yankılar sürüyor. Mahkemenin Coinbase’in yanında yer almasının, SEC Başkanı Gary Gensler’in çeşitli yaptırım eylemleri yoluyla kripto işini düzenleme girişimini önemli ölçüde engelleyebileceği belirtildi.

Gensler, başkan olduğundan bu yana çeşitli kural ihlalleri için elliden fazla kripto yaptırım davası açtı. Coinbase’e karşı kazanılacak bir SEC zaferi, Gensler’in bu gündemi takip etmeye devam etmesini sağlayacaktı. Ancak şimdilik işler pek hesaplandığı gibi gitmedi.

ABD’de iki farklı yargıç, XRP ve Terraform Labs’ın tokenlerinin menkul kıymet olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda farklı kararlar verdi. Bu, Coinbase davasıyla ilgili tartışmalarda sık sık gündeme geldi. SEC, şimdi Ripple kararını temyize götürmeyi düşünüyor.

Dava yüksek ilgi görüyor

Dava, Coinbase’in, SEC’in “menkul kıymet” olduğuna inandığı on üç token sunarak kayıtsız bir komisyoncu, takas ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiğini ve bu nedenle tıpkı bir hisse senedi veya tahvil gibi kuruma kaydolmaya ihtiyaç duyduğunu iddia ediyor.

Coinbase, platformunda satılan hiçbir token’ın menkul kıymet teşkil etmediğini, token ihraççıları ile ikincil piyasada token satın alan kullanıcılar arasında temel bir yatırım sözleşmesi bulunmadığını savundu.

Öte yandan tartışmaları Kongre de takip ediyor. Wyoming senatörü Cynthia Lummis, Coinbase davası ile ilgili, SEC’i eleştirerek, kriptoya yönelik düzenlemelerin Kongre tarafından yapılması gerektiğini savundu. Lummis, kripto para birimleri için düzenleyici bir mevzuat sunarak sektöre destek sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala