bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,350.78 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.13 1.47%
bnb
BNB (BNB) $ 574.09 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 170.03 1.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509702 2.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468496 2.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148989 2.63%

Coinbase davasında, yargıçtan SEC’ye zor sorular

SEC'in yeni tasarısına kripto çevrelerinden büyük tepki

Yargıç Katherine Polk Failla, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) menkul kıymet ve staking’e ilişkin sorular yöneltti.

SEC, geçtiğimiz haziran ayında kripto para borsası Coinbase’i kayıtsız bir borsa olarak faaliyet göstermekle suçlamıştı. Coinbase, regülatörü “uygulama yoluyla düzenleme” yapmakla suçlamış ve davanın reddini talep etmişti.

SEC, haziran ayında yaptığı başvuruda, SOL, ADA, MATIC, SAND, CHZ, NEAR, FIL, AXS, FLOW, VGX, DASH ve NEXO gibi bazı kripto paraları menkul kıymet olarak nitelendirmişti.

Yargıç, SEC’ye bahsi geçen token’ların menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediği sorusunu yöneltti. SEC avukatı, “Tam olarak etmiyor” şeklinde bir yanıtladı.

Cevap üzerine yargıç, SEC’nin mahkemede yer alan diğer temsilcilerinin de aynı şeyi söylediğini o halde neden burada yer aldıklarını merak ettiğini söyledi.

Yargıç, SEC avukatlarına menkul kıymet tanımını sordu ve Beanie Babies’e kadar gidebilecek kadar kapsamlı olabileceğine dair endişelerin dile getirdi.:

“Argümanınızın çok geniş kapsamlı olabileceğine dair bir korkum var.”

SEC avukatı, böyle bir iddialarının bulunmadığını belirtti.

Staking şikayetine itiraz

Yargıç, Coinbase’in staking yaparak menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddiasına katılmadığını ve şikayet edilen diğer şeylere kıyasla bunun en geleneksel yatırım olarak göründüğünü ifade etti.

Yargıç, şu anda Coinbase’i sorguluyor.

Yargıç ikna olmadığı takdirde dava jüriye sunulacak ve bu süreç muhtemelen 2025 yılında başlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala