bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,256.95 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,243.07 2.97%
bnb
BNB (BNB) $ 595.25 1.13%
solana
Solana (SOL) $ 140.44 1.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518416 1.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464255 0.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147251 1.31%

USD Coin yetkililerinden Davos çıkartması

circle fransada kripto lisansi basvurusunda bulundu 2

Circle CEO’su Jeremy Allaire, ABD’nin 2023 yılında çok beklenen bir stablecoin yasasını geçireceğinden emin olduğunu söyledi. Allaire, “Bence bir ivme var ve bunun bu yıl yasalaşması için önümüzde çok iyi bir şans var.” dedi.

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık toplantısında CNBC’ye verdiği röportajda konuşan Allaire “Dijital dolarlar dünya çapında yaygınlaşıyor, diğer hükümetler ABD’den önce dolar dijital para birimlerini düzenliyor. Dolayısıyla ABD’nin liderliğini ortaya koymak ve doğru tüketici korumalarını sağlamak için çok güçlü bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yakın zamanda onaylanan ve piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF’lerine de değinen Allaire, daha fazla düzenleyici gelişmeden yana umutlu olduğunu söyledi:

“Spot ETF ve dünya düzenleyici netliği gibi şeylerle 2024’ün bunu daha da genişleteceğini düşünüyoruz.”

‘Bu yıl ödeme aracı olarak kullanılabilir’

Sabit kripto para USD Coin’in arkasındaki firmanın baş strateji sorumlusu ve küresel kamu politikası başkanı Dante Disparte da CNBC’ye stablecoin’lerin bu yıl ödemeye sunulacağına inandığını söyledi. Ayrıca Disparte, “Orta Doğu’daki çatışmalarda, belirli dijital varlıkların terörizmi finanse etmek için bir araç olarak kullanıldığını gördünüz. ABD’de, belirli varlıkların uyuşturucu madde kaçakçılığını finanse etmek için bir araç olarak kullanıldığını görebilirsiniz. Bu konu ele alınmadığı sürece, ülkenin ve ekonominin çıkarlarına aykırı olacaktır.” diyerek kanun yapıcıların suç faaliyetlerini kolaylaştırmak için stablecoin kullanımından hâlâ endişe duyabileceklerine dikkat çekti.

ABD Temsilcisi Patrick McHenry tarafından stabilcoin ihraççılarına geleneksel finansörlere benzer bir düzenleyici çerçeve sağlamayı amaçlayan bir çerçeve geçen yıl sunulmuştu. Stablecoin Şeffaflık Yasası da 31 Mart 2022’de Senatör Bill Hagerty tarafından Kongre’ye sunulmuştu.

Bu arada Circle, son birkaç yıldır stablecoin mevzuatı için ısrarlı şekilde bastırdı. ProPublica’ya göre, firma 2021’in sonlarında stratejik danışmanlık firması Invariant ile lobi faaliyetlerine başladı ve o zamandan beri lobi faaliyetleri için 760.000 dolar harcadığı tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala